Bundesliga

A profik választottak: Havertz az év játékosa, Boateng az év visszaesője

A Bundesliga 250 profija vett részt a Kicker hagyományos, 25 éve tartó szavazásán, ahol az év legjeit választhatták meg a játékosok.

▪ Az év játékosa az a 19 éves Kai Havertz lett, aki kiemelkedő teljesítményével a szavazatok 20,8 százalékát gyűjtötte be és épphogy megelőzte a 20 százalékot érdemlő dortmundi kapitányt, Marco Reust.

▪ Az év kapusának magasan Gulácsi Pétert választották, a voksok 25,6 százalékát kapta meg a Lipcse magyar hálóőre, megelőzve a 11,6 százalékkal végző Roman Bürkit és a 10,8-10,8 százalékkot kapó Jiri Pavlenlánt és Yann Sommert.

▪ Az év felemelkedője az edzők között a Frankfurt mestere, a Kovac-utód Adi Hütter lett 40,4 százalékkal, míg a játékosok között Jadon Sancho végzett ebben a kategóriában legelől (30,4%).

▪ Az év visszaesője az év közben menesztett Schalke-edző Domenico Tedesco lett, aki a szavazatok felét érdemelte ki. A játékosoknál a Bayern profija, Jerome Boateng lett az év visszaesője (17,6%), „megelőzve” az exbayernes Schalke játékost, Sebastian Rudyt (12,4%).



▪ A legpozitívabb meglepetés az EL-elődöntőig menetelő Frankfurt lett (39,2%) a Münchenben is ikszelő Düsseldorf előtt (36,8). Negatív meglepetésként nem meglepő módon a szavazatok háromnegyedét begyűjtő Schalkét választották meg a játékosok (75,2%).

▪ A videóbíróról is kikérték a 250 profi véleményét – 32,4 százalék tartaná meg ugyanebben a formában a VAR-t. A büntetőgyanús kezezésekről is külön szavazás készült: A játékosok 84 százaléka akarja, hogy csak szándékos kezezés esetén ítéljen a játékvezető 11-est.

▪ Egy évvel a németek szégyenteljes teljesítménye után a játékosok 38 százaléka tartja megfelelő embernek Jogi Löwöt a válogatott élén. Ugyanennyien gondolják azt, hogy az 59 éves szövetségi kapitány nem alkalmas már a Nationalelf irányítására. A fennmaradó 24 százaléknak nem volt véleménye a témában.

▪ A világ legjobb edzője szavazásán Jürgen Klopp 66 százalékkal végzett az élen, őt Pep Guardiola követi 18,4 százalékkal. A világ legjobb bajnokságaként a Premier League végzett 88,8 százalékkal – második helyen zárt a Bundesliga és a La Liga 5,6-5,6 százalékkal.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top