Válogatott

Neuer villantott, a németek győztek – „Játékban akartam tartani a labdát”Francia játékosainkon kívül mindenki sikerrel zárta a pénteki és szombati játéknapot.

A péntek esti válogatott meccseket Robert Lewandowski és David Alaba is sikerrel abszolválta – a lengyelek Piatek góljával győzték le Észak-Macedónát, míg Ausztria schalkés Burgstaller találatával nyert szintén 1-0-ra Szlovénia ellen. David Alaba, az osztrák csapatkapitány izomsérülés miatt elhagyta a válogatottat és az Észak-Macedónok elleni meccsen sem vesz részt.

Szombaton hét Bayern játékos volt érintett az EB-selejtezőkön: Neuer, Süle, Kimmich, Gnabry kezdőként, míg Goretzka csereként lépett pályára a fehéroroszok elleni 2-0-ra megnyert meccsen, Leon a 81. percben Gündogant váltotta.

Joshua Kimmich váratlan módon a 10-es poszton kapott lehetőséget a Löwöt helyettesítő Marcus Sorg csapatában. Az már nem akkora meglepetés, hogy ebben a pozícióban is helyt állt, két oldalról csapattársa Gnabry és a Bayernhez nagyon közel álló Sané vették körbe – az első gólt épp ő készítette elő Leroynak, míg a második találatot az ékként játszatott Reus szerezte a második félidőben.

A meccs legemlékezetesebb pillanataiért Manuel Neuer gondoskodott. Manu nem csak kiváló védéssel, hanem Yuri Kovalev leszerelésével, látványos egyéni cselsorozatával, labdakihozatallal hívta fel magára a figyelmet.
 

Neuer a BILD-nek: A csapattársaim az öltözőben azt mondták, hogy a BILD már azt cikkezi, hogy én helyettesítem Robbéryt. Rá kell kérdeznünk az edzőmél, hogy mi a terve velem. Ez természetesen nem normális dolog egy kapustól. Meg akartam játszani egy csapattársamat, de a helyzet egyszerűen úgy adódott, hogy már nagyon távol voltam, a szögletzászlónál. Nem volt egyszerű találni valakit. Nyilván egyszerűen ki is vághattam volna, de játékban akartam tartani a labdát. Semmi nem volt megtervezve, egyszerűen így adódott. A legfontosabb az volt ebben a helyzetben, hogy ne veszítsük el a labdát. Ügyeltem arra, hogy megőrízzem a kontrollt és ne menjek bele túl nagy rizikóba. Ha úgy éreztem volna, hogy labdához jut, kirúghattam volna. Természetesen ez is egy rizikó. De a kisebb termete miatt volt olyan érzésem, hogy labdához juthat. A testemmel tudtam fedezni a labdát.

Joshua Kimmich: A Bayernben a hatoson vagy előrébb is játszhatna, ha olyan kreatív mint amit hátul mutatott. Látszik, hogy van önbizalma, kedve a játékhoz. Ez csapatként ránk is nagyon jó hatással van.

Sven Ulreich: Jól csinálta, jól védekezett. Ahogy kifutott, a padon mindannyiunkat megmosolyogtatott.

Andy Köpke kapusedző: Manu elég okos, elég tapasztalt ehhez. Ideális megoldással élt.

Németország tehát győzött, a Világbajnok franciák azonban meglepő eredményt értek el Törökországban, ahonnan 2-0-ás vereséggel kellett távozniuk. A Bayern leendő játékosa, Benjamin Pavard végigjátszotta a meccset, míg Coman a 46. perctől kapott lehetőséget Matuidi helyett, ekkor a hazaiak már kialakították a meccs végeredményét.

 

Neuer villantott, a németek győztek – „Játékban akartam tartani a labdát”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top