Interjúk és nyilatkozatok

Boateng kitálal: Kovac azt mondta, hogy talán én vagyok a legjobb védő



Christian Nerlinger, a Bayern egykori sportigazgatója és Jerome Boateng jelenlegi ügynöke a Kickernek adott nyilatkozatában visszautasította a vezetőség azon kijelentését, miszerint új klubot keres a 2014-es Világbajnoknak.

„Nem keresek klubot. Ha egy olyan világklasszis játékos, mint Jerome Boateng kapható az átigazolási piacon, akkor nem kell keresgélni, hanem a klubok jelentkeznek nála.” – nyilatkozta Nerlinger.

A Kickernek nem csak a menedzser, hanem az érintett is nyilatkozott, beszélt az átigazolásának meghiúsulásáról és a további szándékairól is.

A nyári átigazolásának meghiúsulásáról: Fejben már nem voltam itt. Ha világos ígéretet kapsz, hogy egy megfelelő ajánlat esetén távozhatsz, de végül nemet mondanak, akkor valami megtörik benned. „Kérlek engedjetek el! Távoznom kell. Új kihívásra van szükségem.” – mondtam 2018 nyarán, nem véletlenül. Mindent megéltem az FC Bayernnel, így érkeztem el lassan ahhoz a ponthoz, hogy bizonyos kérdést megválaszoljak magamnak: Milyen célokat akarok még elérni? Mindig ugyanannál a klubnál, ugyanazokkal az elvárásokkal szeretnék bizonyítani? Az volt az érzésem, hogy a klub már nem áll ki mellettem. Azt mondták, hogy az edző feltétlenül meg akar tartani – számára te vagy az elsőszámú a védelemben. Később azt mondta Kovac: „Nem sokat játszottál, bár lehet, hogy te vagy a legjobb védő.” A klub azt mondta, akármennyire is nehéz nekem, el kell fogadnom, hogy nem távozhatok. (…) Azt mondtam Jupp Heynckesnek: Hét címet nyertem a Bayernnel, kívülről-belülrül ismerem a klubot, új impulzusra van szükségem. Szeretek itt lenni, szeretem Münchent, nagyszerű időszakot töltöttem el itt, de tudom mikor kell távoznom.




A szezonjáról: Az ősz nem volt jó, de a szezon második felében gyakran sportszerűtlenül foglaltam a padon helyet. Fejre is állhattam volna, játszhattam volna jól is, bizonyos meccseken akkor is hiányoztam volna. Ezt a szezont természetesen nem tudom a magam részéről jól jellemezni. Sokat veszítettem idén, elveszítettem a helyemet a válogatottban és a Bayernnél is. A klubnak és nekem  is negatív év volt az idei.

Arról a vádról, hogy nincs kedve a labdarúgáshoz: Továbbra is ég bennem a tűz. Teljes erővel vágok neki az új szezonnak. El tudom képzelni, hogy folytathatom a Bayernnél is. Miért ne? Biztosan nem fogok elmenekülni, gyorsan változnak a dolgok.

Miért hiányzott a Frankfurt-meccs utáni mulatságról és miért ment el helyette inkább a barátja esküvőjére:  Nem ez volt az utolsó tétmeccsünk a szezonban, hátra volt még a marienplatzi duplázós ünnepség is. Ha egy barátom házasodik, akkor esküvőre megyek. Semmi köze nem volt a hangulatomhoz. Ha játszom aznap, akkor is elmentem volna az esküvőre.

Miért nem ünnepelt a csapattal a pályán? Focista vagyok és fáj, ha nem kapok szerepet. Tisztelem a csapattársaimat, de nem tudtam ebben részt venni. Nem tudok nevetgélni és úgy tenni, mintha boldog lennék. Tettem egy lépést hátra és átgondoltam a helyzetet. Tudom mire vagyok képes, de nem tudok gombnyomásra nevetni, nyugodt lenni és élvezkedni. Ez nem én vagyok.

Mennyi idejét veszik el az egyéb vállalkozásaival kapcsolatos teendői: Ezek a mellékes dolgok, a szemüvegek, a magazinok, a Dortmund meccs utáni party – ezekért egyáltalán nem kell sokat fáradoznom. A szemüveges kollekciómért három-négy havonta jönnek hozzám egy órára, hogy kifejlesszük a dizájnokat. Ezután van egy két órás fotózás, ez is Münchenben, és szintén három-négy havonta.

A következő idényéről: Világos sportszakmai elvárásom és céljaim vannak. Ezután a csalódást keltő szezon után szeretnék még egyszer bizonyítani a szintemen éss a világ három legjobb belsővédője közé tartozni. Tudom mire vagyok képes. És ha lesz egy olyan klub és edző, amely bizalmat szavaz nekem, tudom hogyan vagyok képes játszani. Kínát és az USA-t kizárom, semmiképpen sem szeretném, ha lecsengene a karrierem, sőt.

Jerome Boateng kapcsán továbbra is a PSG tűnik a legfőbb érdeklődőnek, de az Intert, illetve vicckategóriaként a rivális Dortmundot is szóba hozták az idén 25 tétmeccset végigjátszó Boával.

Boateng kitálal: Kovac azt mondta, hogy talán én vagyok a legjobb védő
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top