Német Kupa

„Nem akármilyen győzelem volt ez számunkra – ez egy érzelmes nap” – a kupagyőzelem reakciói



A Lipcse elleni végül sima 3-0-ás győzelmet követő nyilatozatok.

🔴 Niko Kovac: Tavaly nem voltunk favoritok a Frankfurttal, ma viszont talán mi voltunk az esélyesebbek. Gratulálnom kell a lipcseieknek. Tavaly elhagytam egy klubot, akkor valamivel érzelmesebb állapotban voltam. Idén nem olyan nagyok az érzelmek, de természetesen nagyon boldog vagyok.

▪ Neuerről: Manu kétszer is nagyon jól meccsben tartott minket. De összességében megérdemelten győztünk.

▪ Az őt éltető drukkekről: Ami múlt héten és ma történt velem az büszkévé és boldoggá tesz engem. Egyszerűen köszönöm. Ősszel voltak problémáink, de visszajöttünk. Ezért köszönet a játékosoknak, illetve a szurkolóknak azért, hogy főleg a legutóbbi mecseken vették a nevemet a szájukra. Köszönöm, hogy egy ilyen nehéz időszakban tartást adtak nekünk. Címet csak akkor nyer az ember, ha a csapat és a szurkolók között szimbiózus alakult ki. Szívből köszönöm, hogy a nehéz időszakban is támogattak.

▪ Corentin Tolissóról: Hihetetlenül örülök Coconak. Sok szenvedésen ment keresztül és az elmúlt időszakban csalódott volt, hogy nem mindig volt ott a keretben. Nagyon jó edzéshetet abszolvált. Gondolkoztam rajta, hogy kezdessem-e. Párharcerős és robbanékony. A következő szezonban ismét meglesz az esélye bizonyítani.

▪ A BL-kiesésről: A Liverpool aznap jobb volt, nekünk pedig volt pár sérültünk.

▪ Ősszel gondolt volna-e a duplázásra: Ha igent mondanék, önök azt mondanák: Most teszi keresztbe az ujjait. Mélyen hátul voltunk, de a csapat nagyszerűen teljesített. November végén a Benfica elleni 5-1 volt a fordulópont, azóta két meccset veszítettünk el. Az embernek mindig hinnie kell. Optimista vagyok és nem álmodozó. De ha feladják, soha nem érhetik el. Ez a csapat erőssége, ez a klub és az én karakterisztikám, hogy soha nem adjuk fel – még ha nehéz is volt.

▪ A Bayernnél való jövőjéről: Nyugodtnak kell lenni. Tudom, hogy az edzőszakma nem egyszerű. Egy ilyen cím szép, de én csak egy része vagyok a csapatnak. Az a széria, amit elkezdtünk, a csapatért és a csapat minőségéért beszél. Mindannyian emberek vagyunk és figyelnünk kell arra, hogyan jövünk ki egymással. A kritikák rendben vannak. Nekem is vannak házon belüli információim, de nem tudok mindig mindent kiadni belőle.

▪ A következő hetekről: Örülök, hogy Happy End lett a vége. Fárasztó szezon volt. Két-három hétre van szükségünk a feltöltődésre. Majd felkészülünk az új szezonra.




🔴 Karl-Heinz Rummenigge: Múlt héten német bajnok, ma kupagyőztes – ennél jobban nem megy. Egy különös szezon volt. De azt hiszem, hogy a csapat tavasszal egy sikeres és nagyszerű futballt játszott. A Bayerntől mindig címet várnak, ebben az egy hétben minden volt a tét. A csapat tényleg nagyszerű volt, világklasszis gólokat szerzett, de a kapuban ott állt a gigantikus Manuel Neuer is, aki joggal védi a válogatott kapuját. Ennél jobban nem lehetett ma játszani.

▪ Niko Kovacról: Soha nem vontuk őt kétségbe. A nap végén címet kell szerezni, ebben pedig az edző egy fontos alappillér. Senki nem vonta őt kétségbe és számunkra sem volt téma, hogy a szerződése határideje mellett ne ő lenne az edzőnk.

🔴 Manuel Neuer: Nagyon motivált voltam. Jó időzítés volt, hogy játszhattam. Ennél jobban nem is lehetett volna megírni a forgatókönyvet. A csapat számára fontos volt, hogy ott voltam a védéseknél. Mindenkinek fontos volt, hogy a szezont duplázóként zárhassuk le. Le lettünk írva, hátul álltunk a Bundesligában. A kupában sokan 50:50-es esélyekről beszéltek. Szuperül dolgoztunk és egyszerűen megérdemeltük a győzelmet. Terveztük, hogy megünnepeljük a duplázást. Robben, Ribéry és Rafinha, ezek a játékosok nagy szerepet töltöttek be az elmúlt 12 év során a Bayernben.

🔴 Thomas Müller: Az látszik, hogy nem akármilyen győzelem ez számunkra. Ez egy érzelmes nap. Még egyszer kiadtunk magunkból mindent. Ez lenyűgöző. Le a kalappal a srácok előtt.

▪ A mezek színösszeállításáról: Ezt az ítéletet már a meccs előtt is kicsit viccesnek tartottam. Biztos a játékvzető számára sem volt egyszerű.




🔴 Franck Ribéry: Jól csináltuk. A döntő mindig szép, a hangulat mindig különleges. A múlt hét nagyon érzelmes volt, a mai is az. Ez az élet és a futball. Amit átéltem itt, azt soha nem fogom elfeledni. Büszke vagyok magamra, amit a karrierem során elértem a Bayernnel. Nagyszerű időszak volt, 12 éven át. Sok nagy játékos volt a Bayernnél – Ribéry és Bayern, ez örökké tart.

🔴 Arjen Robben: Nagyon különleges meccs volt számomra, de természetesen erre is fel kell készítenie magát az embernek. Nagyon szép, de vicces érzések is kavarognak bennem. Amikor beálltam, a meccs még nem volt lefutva, nagyon koncentráltnak kellett lennem. Ez egy döntő, ott kell lenned! A 3-0 után eldőlt, kicsit jobban kiélvezhettem a pillanatot. Ünneplünk még egyet, aztán nem tudom mi lesz. Azt hiszem először még fel kell fognom, hogy mindennek vége, ehhez talán szükségem lesz egy pár napra. Boldog ember vagyok és nagyon nagyon hálás. Most viszont vége.

🔴  Robert Lewandowski: Nagyon elégedett vagyok. Ma csak egy célom volt, a kupagyőzelem. Nagyon jól játszottunk és három gólt szereztünk. Hamar világos volt, hogy ha meg akarjuk nyerni a kupát, akkor az Franckhoz, Arjenhez és Rafinhához is tartozik és mindent meg kell tennünk. Ezek a játékosok annyit tettek ezért a klubért, hogy köszönettel tartozunk nekik. Végül elmondhatjuk, hogy nagyon jó volt ez a szezon.

🆚 Yussuf Poulsen: Szomorú nap. Voltak nagyon jó időszakaink. Nem használtuk ki a helyzeteinket, a meccsen sem volt szerencsénl. Ha az ember nem lő gólt, a Bayern ellen vesztesként vonul le a pályáról. Végül ők győztek. Az első félidőben vezetnünk kellett volna. Ha kapsz egy gólt, kiijössz a ritmusból is.

🆚 Oliver Mintzlaff: Nagy csalódottság van jelen. Ha itt vagy, győzni akarsz. Erős volt az első fél óránk, amelyben vezetnünk kellett volna. Az első kapott gól után egy kicsit bizonytalanok lettünk. Végül megérdemelten kaptunk ki. Nagyszerű szezon volt, eljutottunk a kupadöntőbe, bejutottunk a Bajnokok Ligájába, de most még a csalódottság uralkodik. Két-három napot aludva rá pipát teszunk a fantasztikus szezon mögé.

🆚 Gulácsi Péter: A Bayern végül megérdemelten győzött. Ettől függetlenül voltak kisebb lehetőségeink. Most még csalódottak vagyunk, nehéz ezen túltenni magunkat. Nagy nap volt ez a klubunknak, végül sajnos nem sikerült győzni.

„Nem akármilyen győzelem volt ez számunkra – ez egy érzelmes nap” – a kupagyőzelem reakciói
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top