Német Kupa

Megvan a kupa is, utolsó címüket nyerték a legendák | Összefoglaló: RBL 0-3 FCB



Manuel Neuer visszatért, a három legenda pedig elballagott az idény utolsó meccsén, a DFB-kupa fináléjában. A bajorok már az első félidőben megszerezték a vezetést, majd – köszönhetően Neuer nagyszerű védéseinek és Coman szép találatának, valamint Lewa második góljának – meg is tartották azt, ezzel pedig 19-edjére lett német kupagyőztes a Bayern.


RB LEIPZIG 0:3 BAYERN MÜNCHEN


🆚 RBL: Gulácsi Péter – Klostermann, Orbán Willi (Upamecano, 70′), Konate (Haidara, 82′), Halstenberg – Sabitzer, Adams (Laimer, 65′), Kampl, Forsberg – Werner, Poulsen

🔴 FCB: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Martinez (Tolisso, 65′), Thiago – Gnabry (Robben, 73′), Müller, Coman (Ribéry, 87′) – Lewandowski

🔁 Padon végezték: Ulreich, Rafinha, Boateng, Sanches

⚽️ Gólok: Lewandowski (29′, 86′), Coman (78′)

Első félidő:

A találkozó első helyzete Serge Gnabry előtt adódott, a német szélső a negyedik percben vágta a lipcsei kapu mellé a játékszert. A játékosok keményen odaléptek egymásnak, Tobias Stieler játékvezető többször is sípjába fújt, főleg a meccs elején. A 11. percben aztán egy szögletből a dán Yussuf Poulsen próbálkozott fejjel, Manuel Neuer viszont nagyszerű reflexszel nyúlt a labdába és a felső lécre ütötte azt.


⛔️ – Neuer nagy védése


A lipcseiek tovább nyomtak, a félidő felénél Joshua Kimmich nagy helyzetben szerelte az egyedül a kapu felé törő Timo Wernert. A 29. percben azonban a semmiből megszerezte a vezetést a Bayern München, miután lengyel klasszisunk, Robert Lewandowski egy nagyszerű fejessel bevette Gulácsi Péter kapuját. Ez volt Lewa hatodik gólja az idei kupasorozatban, mellyel kiegyenlített a hamburgi Lasoggával a góllövőlistán.


⚽️ – Lewa vezető gólja (0-1)


A találat után valamennyivel lejjebb ült a játék irama, a bajorok viszont átvették a kezdeményezést. A 42. minutumban Hummels passza után Coman indult egy az egyben Gulácsira. A magyar kapust ugyan kicselezte a francia, de üres kapura tartó lövését nagy bravúrral kifejelte honfitársa, az ellenfél szülinapos védője, Konaté. Két perccel később is komoly lehetősége volt a második gól megszerzésére a Bayernnek, de ezúttal Klostermann vágta ki a porta előtt a labdát. A félidőt jelző sípszóig még Gulácsinak is akadt dolga, a magyar kapus lábbal mutatott be bravúrt.

Második játékrész:

Ahogy elkezdődött a második negyvenöt perc, egyből Gulácsi kapujánál termett a Bayern. Azonban a Lipcse került nagyobb ziccerbe, hiszen a 48. percben Emil Forsberg kapott szép labdát a védőktől, majd nagyobb sebességbe kapcsolt, de Neuer bravúrral védett. Pár perccel később Gulácsi hárította Gnabry, majd Lewandowski próbálkozását is.


⛔️ – Manu másik nagy bravúrja


Az 57. percben Werner került nagy helyzetbe, elfektette Alabát is, de lövését blokkolta a sűrűn kapu elé érő védőgárda. Öt perccel később aztán Mats Hummels vállalkozott szólóra és át is vágta magát a középpályán, majd egy erős lökettel nyújtóztatta meg Gulácsit. Pár pillanattal ezután a magyar hálóőr Gnabry lövését védte – újra.

Az ez utáni percekben Kingsley Coman és a gólszerző Lewa is helyzetbe került, de betalálni nem tudtak. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt beállt Robben is, aki az utolsó, 309. meccsét abszolválta így a Bayern színeiben. Szűk negyedórával a vége előtt Coman aztán eldöntötte a kupa sorsát, miután egy csodás labdaátvétel után a bal felsőbe bombázott. Gulácsi tehetetlen volt.


⚽️ – Coman mindent eldöntő bombája


A meccs végéig hátralévő perceket ellabdázgatta a Bayern, illetve említésre méltó, hogy beállt még a 425. mérkőzését letudó, távozó Ribéry is és Lewandowski bebiztosította gólkirályi címét a 86. percben szerzett ráadás találatával.


⚽️ – Lewa idei hetedik német kupás gólja


Ezzel a Bayern megnyerte 19. kupacímét. Ez volt az utolsó meccs a szezonban (27-én még egy jótékonysági találkozót játszik a csapat a Kaiserslautern otthonában), most következik a nyári szünet és az átigazolási időszak. Elbúcsúzott Rafinha, Robben és Ribéry, jövőre valami új következik. Köszönjük szépen, hogy olvastátok összefoglalóinkat!

Mia San Mia!

Megvan a kupa is, utolsó címüket nyerték a legendák | Összefoglaló: RBL 0-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top