Interjúk és nyilatkozatok

Utolsó sajtótájékoztató: Rafinha elpityeregte magát, Robben tökéletes búcsúról álmodozik

Franck Ribéry után Arjen Robben és Rafinha is részt vett utolsó Bayernes sajtótájékoztatóján. Érzelmes hangulatúra sikeredett, Robben szép szavakkal illette a Bayernt, Rafinha pedig el is érzékenyült a búcsúzás közepette. 

RAFINHA

▪ A Bayernnél eltöltött időszakáról: Nyolc csodálatos évem volt a Bayernnél. Csak a szép emlékekre emlékszem. Mindig játszani akartam, de Philipp, David és most Joshua mellett nem mindig volt egyszerű. Viszont még mindig itt vagyok és játszottam egy csomó meccsen, mindig 100 százalékot nyújtottam amikor pályára léptem és az edzéseken is. Ezért vagyok még mindig itt, nem pedig azért, mert egy kedves fickó vagyok. Még mindig nem döntöttem el, hogy visszatérek-e Brazíliába vagy Európában maradok.

▪ Karrierje csúcspontjáról: Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig maradok Németországban. Már 18 évesen itt voltam – nehéz dolgom volt, idegen nyelv, különböző klíma – most viszont német vagyok. Öt és fél évet töltöttem el a Schalkéban. 2013 természetesen egy különleges év volt a triplázással.

▪ A csapattársairól: Manu, Thomas, Thiago, Franck, David, Jerome – ezekekkel a játékosokkal oly sok évet töltöttem el, oly régóta ismerjük egymást. Egy család lettünk. Természetesen voltak stresszesebb időszakok is. De ez minden családban előfordul. Annál több barátom van itt.

▪ A Schalkés időszakáról és a Magath-tal való kapcsolatáról: Akkoriban azt mondta: Oda mész ahova akarsz, csak a Bayernhez nem. Stresszes kapcsolatunk volt. Nem állunk már kontaktusban, de has még egyszer találkoznék vele, elmondanám neki, hogy jól alakultak a dolgaim.

▪ A búcsúról: A mama számára soha nem az volt a lényeg, hogy én legyek a legjobb játékos, hanem, hogy jól menjen az FC Bayernben. Azt akarja, hogy köszönetet mondjak a csapattársaimnak, az alkalmazottaknak. Az embereknek fogalmuk sincs arról, mit tesznek itt nap mint nap az emberek az FC Bayernért. Ez mind nem körülöttem, nem az utolsó meccseim körül forog. Nézzenek csak rá ezekre a srácokra: Franck, Thomas, Manu, Javi, David, Robert, Thiago, ők a családtagjaim lettek és ez a legfontosabb. Ezért nagy nap számomra ez a mai. Mert az emberek tudják, mit tettem ezért a klubért, mennyire szerettem a Bayernt. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. – majd tapsvihar közepette búcsúzott el Lewandowskitól, Ribérytől, Neuertől és minden csapattársától, akik nézőként szintén részt vettek a sajtótájékoztatón.



ARJEN ROBBEN

▪ A Bayernnél eltöltött időszakáról: Tíz év hosszú idő. Azt hiszem az jó jel, ha ilyen gyorsan elment az idő. Ez azt jelenti, hogy szép volt és az ember jól érezte magát.

▪ A címért folytatott utolsó két meccséről: Csak a szombati meccs jár a fejemben, gondolatban már háromszor lejátszottam. Természetesen álom lenne ezt a meccset Franckkal eldönteni. Libabőrös leszek már attól is, ha csak beszélek erről. Az utolsó meccs dönt a bajnokságról. Teltház, 70 ezer ember, majd Franck és én összefogunk és bajnokok leszünk. Azt hiszem nincs ennél szebb.

▪ A jövőjéről: Csak a szombati meccsre koncentrálok, tehát ma nem beszélek a távozásomról. A feleségemmel és a családommal természetesen beszélek róla, de még mindig nem hoztam meg a döntést.

▪ A Realból való átigazolásáról: Akkoriban nehéz lépés volt számomra, a Bayern ugyanis nemzetközileg nem volt annyira sikeres, én pedig BL-t akartam nyerni. Akkor nem annyira nézett ki jól a dolog, de a klub azóta gyors lépéseket tett előre és végül sikerült. Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem ennek a fejlődésnek. Nem számítottam rá, hogy ilyen hosszú karriert fektetek le itt. Nagyon hálás vagyok a klubnak. Érezni lehetett itt: „Szükségünk van rád, feltétlenül azt akarjuk, hogy Münchenbe gyere.” Játékosként ez jó érzést ad számodra. Nekem ez volt a karrierem legjobb és legfontosabb lépése.

▪ A hozzáállásáról: Egy kicsit a géneken is múlik. Karakter és mentalitás nélkül én sem jutottam volna ilyen messzira.

▪ Ribéryről: Nagyszerű barátság marad közöttünk. Volt egy összetűzésünk, de ez a dolgok velejárója, talán azóta lett még jobb a kapcsolatunk. Az első naptól megvolt a klikk a pályán és azon kívül is. Voltak szép góljaink.

▪ A szurkolók szeretetéről: A cím csak egy dolog, de a szurkolók értékítéelete számomra még szebb, amelyet az ember kaphat. A stadionban, de a személyes megbeszélések és a reakciók során is észleltem. Nekem ez szinte többet jelent a címeknél is.

▪ A Bayern korszakváltásáról: Azt hiszem a statisztikákon is látszik, hogy felfelé haladtunk. Az is szuper fejlődés, ahogy a klub világszerte növekszik. Nagyon jó emberek vannak itt ahhoz, hogy tovább folytassák a jövő alapjait.

▪ Egy fontos tipp Arjentől: Mindig dolgoznod kell. Semmit nem kapsz ajándékba, ha nem élsz érte.

▪ A magas edzésdózisról: Rám néznek és azt mondják: Őrült vagy vagy mit művelsz itt? De szívesen vagyok őrült. Sok energiát fektettem be, de sokat is kaptam vissza érte. Ez továbbra is örömet okoz számomra, úgyhogy folytatom tovább.

Akárhol is folytatja a három veterán, minden jót kívánunk nekik! Köszönjük Rafinha, Ribéry és Robben!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top