Interjúk és nyilatkozatok

Pavard: Nem tudtam nemet mondani a Bayernnek

Leendő hátvédünk egy francia lapnak adott rövid interjút. A fiatal bekk beszélt a jövő évi vágyairól, a beilleszkedésről és az utolsó Stuttgartban játszott meccseiről.


Image result for pavard lifestyle

Pavard egy francia válogatott sajtótájékozatón. – Forrás: Daily Mail


Pavard 2016-ban került a Stuttgartba, először a másodosztályban játszott (2016/17-es szezon), majd feljutott a gárdával, idén viszont újra a kiesés ellen kell harcolniuk, annak ellenére, hogy az előző idényben óriási bajnoki hajrával hetedikek lettek.

„Imádom ezt az országot. Nagyon szeretem a Bundesligát. Nem is tudom elképzelni, hogy elhagyom Németországot. A Bayern volt a lehető legjobb választás számomra. Szerintem ez a legnagyobb csapat a világon és boldog vagyok, hogy aláírhattam hozzájuk. Sok klub érdeklődött irántam, de úgy éreztem, a Bayern akar engem leginkább. Lehetetlen volt őket visszautasítani. De mielőtt az új munkáltatómról gondolkodnék, először szeretném elkerülni a kiesést a Stuttgarttal. Sokkal tartozom nekik és elég szomorúak lennének – és én is -, ha kiesnénk.”

A veterán Franck Ribéry távozásával négy francia játékosa lesz a bajor csapatnak. Az újonnan érkező Lucas Hernandez és Benjamin Pavard csatlakozik majd Corentin Tolissóhoz és Kingsley Comanhoz. Azonban lehetséges, hogy őszre bővül a világbajnok nemzet bőrgatyás idegenlégiósainak száma – ez a vezetőségen múlik.

„Nem azért igazoltam a Bayern Münchenbe, mert több francia játékos is játszik ott. Persze ez nyilván megkönnyíti a beilleszkedésem. Azonban nem csak velük akarok jóban lenni, hanem mindenkivel és jobban meg szeretném tanulni a nyelvet. Már elég jól megértem a németet, de beszélni még nem nagyon tudom.”


Related image

Az év elején sérüléssel bajlódott a bekk. – Forrás: Bundesliga


„Tudok közép-, jobb- és balhátvédet is játszani. A Bayernnél valószínűleg az előbbi kettő alternatívája leszek majd. Jó sok meccset kell majd lehozni, de mivel klasszisok között leszek, biztosan könnyebben fog menni a játék. A Bajnokok Ligájában szereplés még nagyobb labdarúgóvá tehet engem is. A Stuttgarttól eltérően most egy olyan klubba igazolok, amely szereti birtokolni a labdát, így hát változtatnom kell a játékomon egy kicsit, de nem aggódok emiatt. A válogatottban már gyakoroltam, szóval hozzá fogok szokni a helyzethez.”

Pavard eddigi képzeletbeli trófeagyűjteménye érdekesen néz ki: a tavalyelőtt szerzett német másodosztályú bajnoki salátástál mellett egy szépen csillogó arany vb-trófea szerepel.

„Az álmaim? Meg akarom nyerni az Európa-bajnokságot a franciákkal és a Bajnokok Ligáját a Bayern Münchennel. Éhes vagyok a trófeákra. Ahogy megnyersz valamit, utána már nem tudsz leállni és még többet és többet akarsz. Egy szépen kibélelt vitrint szeretnék, a visszavonulok.”


Related image

Benjamin a legnagyobb trófeájával – a Bundesliga 2. cím után.


Mellesleg, egy Twitter felhasználó az interjú alatti tweetekben megjegyezte:

„Pavardnak máris jobb mentalitása van, mint Kovacnak.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top