Bundesliga

Erőfelmérő Lipcsében, bebiztosíthatjuk a Salátástálat | Előzetes: RBL – FCB

Szombat délután újra átírhatja a törikönyveket a német Rekordbajnok, ugyanis egy Lipcse elleni idegenbeli győzelemmel a sorozatbeli hetedik bajnoki címét söpörhetné Uli Hoeness klubja. Nemigazán lehetne ennél nehezebb feladatot találni Niko Kovacék számára jelenleg a Bundesligában. Talán az utolsó fordulóbeli, Frankfurt elleni hazai meccset? Kérdés, mekkora tétje lesz majd annak a találkozónak.

A Gulácsival és Orbánnal felálló hazaiak hangsúlyozzák, hogy a Bayernnel ellentétben nem győzniük kell, hanem győzni akarnak és óriási kedvük van a teltházas mérkőzéshez, amely a május 25.-ei német kupadöntő előjátéka lesz. Az RB 14 meccse veretlen (10 győzelem, 4 döntetlen) és a Bayern mögött a legjobban teljesítő csapat volt a tavasszal, illetve a legkevesebb gólt kapták az egész bajnokságban és a saját stadionjukban is.

Vajon ott vannak az aranyak a szivárvány végeiben?

A bajorok az idény során többször is megmutatták, hogy ha nagyon akarnak, akkor azért bizony tudnak focizni és nem véletlenül veretlenek ők sem 12 meccse a Bundesligában. Voltak gyenge produkciók is, főleg kiscsapatok ellen, de a Dortmund elleni kiütés is bizonyította, hogy az akarat és a szenvedély nagy úr és néha felül tudja múlja a taktikát. Kérdés, ezt az arcát láthatjuk-e a majd a Bayernnek, vagy a gyengébbiket.

Ez lesz Franck Ribéry és Arjen Robben, valamint Rafinha és vélhetően még pár játékos utolsó idegenbeli meccse a Bayernben. A 12 év után távozó francia az abszolút ligarekordnak számító 9. bajnoki címét biztosíthatja be. Neuer és Martínez nem járulhat hozzá egy esetleges győzelemhez, de Lewandowski játéka is kérdéses. A túloldalon eltiltás miatt Kampl nem léphet pályára.


Érdekességek és statisztikák:

ℹ A Bayern egy lipcsei győzelem esetén sorozatbeli 13. alkalommal is idegenben nyerné meg a bajnokságot. Hazai pályán legutóbb 2000-ben, a Werder elleni zárómeccsen biztosította be bajnoki győzelmét a csapat.

ℹ A tavaszi szezon két legjobbja meccsel: A Bayern 45 lehetséges pontból 38-at, a Leipzig 34-et gyűjtött be, mindkét csapat 1-1-szer kapott ki a félév során. A Bayern 12, az RB 14 bajnoki óta veretlen, ez klubrekord Gulácsiék részéről.

ℹ A legeredményesebb csapat a legkevesebb gólt bekapó ellen párbajozik: A Bayern 83 góllal a legjobb, a Lipcse pedig 27 gólt kapott – hazai pályán csak 9-et. A Bayernnek 31 bekapott gólja van.





Nyilatkozatok:

🔴 Niko Kovac: Van két meccslabdánk és természetesen már az elsőt ki akarjuk használni. Izgalmas meccsünk lesz, egy erős csapat ellen játszunk. Sokáig dolgoztunk azon, hogy elérkezzünk ebbe a helyzetbe. Kilenc pont és sok gól volt a hátrányunk. Döntő lépést tehetünk a bajnokság megnyeréséért.

🔴 Serge Gnabry:  Mindannyian tudjuk, hogy megszerzhetjük az első címünket. Egyikünk sem akar várni a Frankfurt elleni meccsig. Koncentráltan és keményen dolgozunk. Szombaton 100 százalékosan készen kell állnunk és be kell gyűjtenünk az első címet.

🆚 Ralf Rangnick: Topteljesítményt akarunk nyújtani a Bayern ellen és megpróbáljuk itt tartani a három pontot – volt, hogy már sikerült. Érdekes teltházas meccs lesz, egész Németország izgulni fog a végkimenetelén. A kiindulóhelyzet: A Bayernnek pontot kell szereznie, mi pedig akarunk és óriási kedvünk van a mérkőzéshez. Nagy dicsőséget akarunk elérni.

Előzetes kezdőcsapatok:

🔴 Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Goretzka, Thiago – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

🆚 Gulacsi – Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg – Demme, Laimer, – Sabitzer, Forsberg – Poulsen, Werner

A mérkőzést 15:30-től a Sport2 közvetíti élőben!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top