Bundesliga

Kovac: Tanulságos időszakom volt eddig, remélem megnyugodnak a kedélyek



A Bayern mestere a Lipcse elleni idegenbeli bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Manuel Neuer még nem tart ott, hogy játszhasson, nem utazik velünk Lipcsébe. Javi Martínez kapott egy rúgást – ma nem edzett, a szereplése kérdéses. James ismét velünk volt, Lewa viszont csak egyénileg edzett.

Timo Wernerről: Ő egy igazán jó játékos. Nagyon jó formában van, csakúgy mint sok másik csapattársa is. Az odavágón sakkban tartottuk őt. A srácok kezébe adtuk azokat a dolgokat, amelyek szükségesek a feltartásához.

Az RB Leipzigről: Nem egy akármilyen csapatról beszélünk, hanem egy nagyon jó edzővel rendelkező kiváló csapatról. Egy igazi rendszer áll a klub mögött. Sok klubnak van pénze és mégsem mennek vele semmire. Kiemelendő az ottani fejlődés. Rangnick óta a Salzburg és a Leipzig is folyamatosan fejlődik. Jó koncepciójuk van. Egyszerűen miért ne ismerhetnénk el ezt a teljesítményt?

Javi Martínezről: Az RB ellen különösen oda kell figyelni a gyors váltásokra. Javi hiányozni fog, bosszantó, hogy a játéka kérdéses. A labdarúgás egy fizikai sport, előfordulnak ütődések – az edzéseken is.

A Bajnokok Ligájáról: Nagyon világosan el kell mondanunk, hogy a Premier League a legjobb bajnokság. Spanyolországgal együtt ott játszanak a világ legjobbjai. Persze vannak olyan kívülállók, mint az Ajax. Az életben minden a szenvedélyről szól. Minden edző a játékos kezébe adja a dolgokat, a többi már azon múlik, a játékosok hogyan valósítják meg ezt.

James lehetséges kezdőtagságáról: Ez egy kicsit gyors lenne. Meglátjuk, hogy játszhat-e egyáltalán. Ma csak egy taktikai gyakorlatot végeztünk. Hagyják ránk, ki a keretünk tagja, ezért a James pletykákról nem is mondok semmit.




A Premier Leagueről: Nem minden csapat játszik Liverpool-féle focit. Miért nem jönnek a topjátékosok Németországba? Egyszerűen ott van a pénz. Talán egy kicsit ha tudunk versenyezni velük.

A bajnoki meccs kupadöntőre való befolyásáról: Ugyanaz a helyzet, mint a Bréma ellen. Egy kupameccs más, ott minden a tét. A Bayern ellen játszani mindig az év meccse az ellenfél számára. A bajnoki után biztosan elemezni fogunk és meglátjuk kell-e valamin változtatnunk a kupamérkőzésen.

Leon Goretzkáról: Leon nagyon jó fejlődésen ment keresztük. Nem szupersztárként fogadták őt. Nagyszerű karakter, olyasvalaki, aki normális maradt. Nem saját magát helyezi az előtérbe. Sokat dolgozik a csapatért, az embernek szüksége is van erre az ő pozíciójában. Élvezi a bizalmamat.

A csapatról: Nagyon koncentrált benyomást kelt a csapat. Együtt kellett kievickélnünk a szarból, de az utolsó két meccsünk címekhez vezethet minket. Óriási lépést tehetünk, hogy Münchenbe hódítsuk el a címet.

A Frankfurtról: Ott leszek és küldök egy pár SMS-t is. Remélem, hogy csoda történik, az ember alábecsültként is győzhet. Remélem, hogy sikerül nekik a döntőbe jutás.

A Bayern-edzőként való nyomásról: Mindannyian tudjuk, mi az az FCB: Az elvárások magasak. Az embernek kötelessége sikeresnek lennie. Ezt itt mindannyian tudjuk. Az eddigi 10 hónapom nagyon tanulságos és intenzív volt. Szeretném, ha kicsit nyugodtabbak lennének a kedélyek.

A Lipcse játékstílusáról: Kérdés, hogy három vagy négy védővel játszanak majd, de a srácok mindkét eshetőségre felkészültek. Az a csapat vagyunk, amely megtudja határozni az iramot és meg is fogjuk. A kontrajáték a fő eleme ennek a játéknak. A második, harmadik átadás döntő fontosságú. Fel kell készülnünk a kontráikra.

Kovac: Tanulságos időszakom volt eddig, remélem megnyugodnak a kedélyek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top