Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Soha nem feledjük, amit egymásért tettünk a klubbalFranck Ribéry, a Bayern München történelmének egyik legkiemelkedőbb játékosa 12 év után távozik nyáron a klubtól. Sajtótájékoztató keretein belül válaszolt a sajtó kérdéseire.

A pályafutásáról: Amikor fiatal voltam, mindig azt mondták, hogy az idő gyorsan pörög, ki kell élveznem azt. Nem akartam elhinni. Most 36 vagyok és mi történik? Túl gyorsan elment ez az idő.

Az érzéseiről és a távozásról: Sokminden játszódik le a fejemben. Nem egyszerű, de ilyen a futball. 12 év után ez egy nehéz szitu. Sokat küzdöttem és rengeteget nyertem a Bayern Münchennel. Nagyszerű időszak volt nekem és a családomnak is, soha nem fogom elfelejteni!

A Bayernről: A klub soha nem fogja elfeledni, amit tettem értük. De én sem fogom elfeledni soha, amit a klub tett értem.

A legfontosabb edzőjéről: Sok jó edzőm volt, Ottmar Hitzfeld is jól tevékenykedett az érkezésemkor. De egyvalaki különösen fontos volt számomra: Jupp Heynckes! Fontos személye volt az életemnek, a karrieremnek! A Juppal eltöltött két-három év igazán csúcs volt!

Arjen Robbenről: Amikor topformában voltunk és nem voltunk sérültek sem, topszinten játszottunk. Sokmindent nyertünk együtt. A Wembleyben szerzett gól hihetetlenül fontos volt neki és a családjának.

A legszebb emlékéről: Olyan sok emlék és oly’ sok nagyszerű mérkőzés volt. De a legjobb biztosan a 2013-mas volt a Wembleyben. Amit ott műveltünk, az őrületes volt! Egy álom! Rengeteg emlékképem van róla. A legszebb gólomat talán a Gladbach ellen szereztem.
A legkeserűbb vereségéről: A Chelsea elleni Bajnokok Ligája döntő. Kikaphatsz, de agyondomináltuk a meccset és ráadásul otthon is játszottunk. Igazán fájdalmas vereség volt, még mindig itt van a fejemben.

Az utódjairól: Kingsley Coman és Serge Gnabry már most nagyon jól végzik a dolgukat! Remélem hogy ugyanazt tudják majd elérni, amit Arjen Robben és én.

A búcsúmérkőzéséről: Szép lesz, de nagyon nehéz is! Izgatott vagyok a szurkolók miatt. A velük való kapcsolatom mindig hihetetlen volt. Mindig mellettem álltak, a legnehezebb időszakokban is.

A lehetséges 9. bajnoki címéről: Hihetetlen, történelmi és nagyszerű lenne számomra! A kilenc címmel én lennék a legjobb játékos a Bundesligában! Pedig nagyszerű játékosok fordultak meg itt.

A jövőjéről: Még nem tudom mit csinálok a következő szezonban. Van egy pár opció, lesz valami – ez biztos. Még egy-két évig játszani fogok. Ezután viszont 100 százalék, hogy visszatérek Münchenbe. Már beszéltünk egy klubon belüli állásról, de addig még sok idő. A fontos az, hogy itt mindig otthon fogom érezni magam.

A vezetőséggel való megbeszéléséről: Jó kapcsolatom van Uli Hoenesszel. Természetesen nem volt egyszerű számomra, de néha tiszteletben kell tartania a dolgokat az embernek. Kedves és érzelmes volt, nem csak 2-3 évről beszélünk. Sokat nyertünk együtt.

A lehetséges célállomásáról és a magas fizetés fontosságáról: Élvezetből focizom, szeretem a labdarúgást. Ha jól játszol, a pénz magától jön. De miért is ne? Fontos, hogy a családomat jó érzéssel töltsem el. Egy család vagyunk, és sokan vagyunk.

Az utolsó Bayernes meccséről: Van még két bajnokink és egy kupameccsünk, ezért koncentráltnak kell maradnom. A duplázás nagyon fontos számomra.

Ribéry: Soha nem feledjük, amit egymásért tettünk a klubbal
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top