Bundesliga

Niko: Méltó búcsút akarunk Robbérynek – de nem minden áronA Bayern horvát edzője a sereghajtó Hannover elleni meccs apropóján adott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Manuel ma még nem volt jelen. Jamesnek neuromuszkuláris problámja van, ami nem vészes, de szombaton nem játszhat. Javinak kisebb térdproblémája van, de holnap újra edzhet.

A Hannoverről: A legutóbbi négy-öt játéknapon meglepő eredményeket értek el, mert óriási a tét számukra. Felszabadult energiával játszanak, senki nem akar kiesni. Ez megnehezíti a dolgunkat. De hazai pályán játszunk és győzni akarunk. Viszont tudjuk, hogy ez a Hannover utolsó esélye.

A meccsről: Magasan kell tartanunk a tempót. Ötvöznünk kell a játéktudást a sebességgel. Ha az ember lassan játszik, az ellenfél képes jobban tartani a lépést. A Nürberg elleni első félidőben pont ez volt a probléma, nem volt meg a megfelelő passzkvalitásunk.

Robbéryről: Feltételezem, hogy az utolsó meccseken kapnak játékidőt. Nagyon motiváltak, meglátjuk, hogy tudunk-e még lehetőséget adni nekik. (…) Tavaly is előfordult velem a Franfkurtban, hogy egy játékos elbúcsúzott. De végül csak az eredmény számít. Nyilván egy méltó búcsút akarunk lehetővé tenni számukra – de nem minden áron.

A Nürnberg elleni 1-1-ről: A játékosok nagyon jól tudják, hogy egy óriási lehetőséget szalasztottak el. De ők is csak emberek. Sok meglepő eredményt láthattunk az elmúlt hétvégén. Az ember képes egy meccset szerencsésen megnyerni, de el is tudja veszíteni azt. Egy ponttal nőtt az előnyünk, ugyanis a Dortmund kikapott. Most előre kell tekintenünk. Kritizálhatnak minket azért, amiért az első félidőben talán túl keveset tettünk meg a győzelemért.

A 16-oson belüli kezezésekről: A tegnapi BL-meccsen is volt egy eset. Azt hiszem, hogy azt a Bundesligában tévesen, de lefújták volna. Nemzetközi szinten másképp fújnak a játékvezetők. Azt hiszem, hogy kicsit vissza kell venni ebből, túl messzire ment ennek a megítélése. A szándékos kezezésnél használni kell a videóbírót, de amikor a labda találja el a kezet, nem mindig.
Patrick Anderson 2001-es bajnoki góljáról: Önöknek jó, ha izgalmas a vége, de részünkről nem kell, hogy ennyire az legyen. Van még három meccs és a lehető leggyorsabban le akarjuk tisztázni a bajnokságot. 2001-ben sérült voltam és a lelátón foglaltam helyet. Volt egy visszapassz, egy szabadrúgás, Patrick lövése pedig átment a faon. Ez a labdarúgás, a maga érzelmével.

Zavarja-e a munkájában a róla kialakult diskurzus: Észlelem. De most nem tudok ezzel foglalkozni. Nem olvasok, de értesülök róluk. Megpróbálom kizárni. Semmire nem megyek azzal, ha mellékes dolgokkal foglalkozom.

A kupadöntőről: Mindenki, aki sportolt, az tudja hogyan működik. Az ember kezdetben, még kissrácként benne akar lenni a televízióban. Később viszont címet akar szerezni. Ezért dolgozunk és edzünk szorgalmasan. A cím a só a levesben. A másodikak pedig az első vesztesek. Az mi ágazatunkban a másodikak nem számítanak. A többség nem tekint győzteskén a másodikra. Szuper lenne egy újabb kupagyőzelem a szülővárosomban.

Kovac elképzelésében játszik a Bayern? A Dortmund elleni meccs megmutatta, mire vagyunk képesek. A Leverkusen elleni első félidő is nagyon jó volt. Általánosságban az őszi szezon már mutatja, hogy jó úton haladunk. De tökéletes meccs nincs. Gyakran hiányzik a játékunkból, hogy gyorsan járassuk a labdát. Összességében még hiányos a teljesítményünk.

A szezonhajráról: Van különbség aközött, hogy az ember háromnaponta, vagy heti egyszer lép pályára. Most jobban oda tudunk figyelni az edzésekre, ezért a hétvégére, fejben és lábbal is jobbak leszünk. A srácok feltétlenül bajnokok akarnak lenni. Látni a jó tendenciát. Mindenki meg akarja nyerni a sorozatbeli hetedik címet.

Messi képességeiről: Messi csak egy van. Mindegy mit mondok, túl kevés lenne. Az ember csak szuperlatívuszokban beszélhet róla, de meg is érdemli. Amikor szövetségi kapitányként az Aranylabdára szavazhattam, mindig ő kapta meg a voksom. Vannak még nagyon jó játékosok, de egyszerűen Messi a legjobb. Csak örülni lehet, hogy van egy ilyen játékos. Ő jelenti a különbséget.

A Rummeniggével való kapcsolatáról: Teljesen normális kapcsolatom van Karl-Heinzzel. Gyakran találkozunk és teljesen normálisan beszélgetünk. Nincs közöttünk probléma.

Niko: Méltó búcsút akarunk Robbérynek – de nem minden áron
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top