Edzőkérdés

Német sajtó: Erik ten Hagot intenzíven figyeli a Bayern

Niko Kovac irányításával a Bayernnek esélye van a bajnoki címre, illetve a német kupa elhódítására is – ettől függetlenül a müncheni TZ és a Sport Bild által úgy hírlik, hogy Karl-Heinz Rummenigge és a Bayern kiemelt figyelemmel követi Erik ten Hag, az Ajax jelenlegi, a bajorok amatőrcsapatának 2013 és 2015 közötti vezetőedzőjének a munkásságát. A Sport Bild korábbi híradása szerint Erik jövője attól is függ, hogy hány játékosát adják el nyáron.

Kétségtelen, hogy a holland mester neve valóban elhangozhatott a Bayern vezetőségében, mint lehetséges Kovac-alternatíva: Látványos és hatékony futballt játszat, jól bánik a fiatalokkal, elő tudná segíteni a müncheni korszakváltást. Fiatal, ismeri a klubot, beszél németül, szerény, de határozott, szimpatikus úriember. 

Egy Süddeutsche Zeitungnak adott áprilisi interjújában elmondta, milyen kritérimmal vállalná el egy csapat irányítását:

„Nagyon boldog vagyok az Ajaxnál, mert olyan dolog áll itt a rendelkezésemre, amely sokat jelent számomra: A klubnak van stratégiája, amelyet abszolút osztok. Nem tudom, hogy az elkövetkezendő évek mit hoznak számomra, remélhetőleg sok sikert az Ajaxszal. Amit viszont tudok: Csak ott fogok dolgozni, ahol látom a stratégiát és egyet is értek vele.”




Megkérdezték a Niko Kovac vezette Bayernről is:

Mindenki látja, hogy valamit változtatni kell a csapatban. Ezzel a csapattal ott állni az élen, nem alábecsülendő.

Egykori Bayern-edzőként természetesen minden héten nyomonköveti a csapatot, Guardiolát sem felejtette el dicsőíteni:

„Minden héten nyomonkövetem a Bayernt. A Bayern az én klubom lett, két nagyszerű évet töltöttem el ott, amely nagyon izgalmas volt számomra. Guardiola egy igazi úttörő volt. A stílusa által, amellyel játszatta a futballt, az egész ligát megváltoztatta. Pep óta más lett a labdarúgás Németországban. Akkoriban szinte minden edzését megnéztem és rengeteget tanultam. Azt, hogy hogyan közvetíti a filozófiáját a pályára. Játékfelépítés, átmeneti játék, támadójáték, mindenre külön gyakorlatai voltak. A játékosok mindig egyre többet akartak, mert Pep annyira lenyűgözte őket. Öt percig beszélt, majd ezután őrületes intenzitással edzettek.”

A bayernszektor (korábbi Bayern München Magyarország) oldal régebbi követői számára akkor sem lehetett ismeretlen Erik ten Hag személye, amikor még nem volt ennyire felkapott – folyamatosan számoltunk be a vele kapcsolatos hírekről, információkról – őszintén szólva már akkor sejtettük, hogy a későbbiekben nagy stratéga lehet a holland mesterből. Megnéztük, akad-e használható bejegyzés egy lehetséges vezetőedzői állás betöltéséről a Bayernnél. Egy 2013-mas nyilatkozata szerint kihívást jelentene neki a Bayernt edzeni és ha felkérnék rá, szívesen vállalná a feladatot.

Lássunk kronológiai sorrendben pár fontosabb bejegyzést Erik ten Hagról:

Amikor még csak egy holland edzőtehetségként merült fel a neve…


 

A hivatalos bejelentés…


 

Sammer óriási potenciált látott Erik ten Hagban. A DFB-nél is alkalmazni akarta őt.


Egy emlékezetes PSV – Milan mérkőzés margójára…


Ten Hag rajongóknak egy bíztató nyilatkozat. Illetve egy jövendölés a szerkesztőségből.

 

 

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top