Bundesliga

Kovac: Mindannyian együtt menetelünk a helyes irányba

A Bayern 47 éves berlini születésű edzője a vasárnapi, Nürnberg elleni meccs előtt nyilatkozott.

A személyi helyzetről: Páran az edzőteremben, a többiek a szabadban edzettek. Eddig mindenki egészséges. Franck Ribéry jobban van, de még nem száz százalékos. Manuel Neuer is jó úton a gyógyulás felé.

A Nürnbergről: Edzőváltás után megmutatták, hogy nehéz átjátszani őket, csak szoros vereségeket szenvednek. Nehéz dolgunk lesz, de megpróbáluk a lehető leggyorsabban betalálni, hogy kicsalogassuk az ellenfelet. Hogy sikerül-e, azt nem tudom. De a rájátszást érő hely nem reális céljuk.

A rotációról: Senkit nem becsülök alá. Minden csapatnak megadom a szükséges tiszteletet. A Dortmund is problémába ütközött itt, amikor gólnélküli döntetlent játszottak. Persze, mindenki győzelmet vár és természetesen győzni is akarunk. De nem lesz egyszerű mérkőzés. Meglátjuk ki lesz fizikálisan olyan helyzetben, hogy játszhasson.

A Werder elleni eltékozolt előnyről: A Bundesliga nem enged meg hibákat, mindegy ki ellen játszik az ember. A kupameccs előtt már elmondtam, hogy nem egyszerű Brémában játszani. Túl könnyedén tartottuk őket partiban, a gól előtt könnyedén adtuk el a labdát. Ez bosszantó, nem szabad megtörténnie. Remélhetőleg a hétvégén nem fordul elő ilyesmi.
Tolissoról: Coco térde nagyon érzékeny, ha beleáll egy párharcba, abban a pillanatban sokként éri. Ez normális. Ha az ember ennyit volt távol, nem szeretne ugyanennyi időt a rehabilitációs osztályon tölteni. Ezért ma ismét kivettük a játékból. Minden rendben van a térdével. De ez egy olyan folyamat, amelynek idő kell. Én is szeretném, ha adhatnék neki egy pár percet. De ha nem fog menni, akkor a következő szezonban kap.

A bajnoki versenyfutásról: Szoros küzdelem, amely érdekes a fanok számára. Szívesen lennénk nagyobb előnyben. Abból indulok ki, hogy még négy győzelemre van szükségünk. Akkor nem kell senkire és semmire figyelnünk, csak saját magunkra. A holnapi meccset nem fogom nézni, mert a Dortmund és a Schalke ellen sem játszunk már. Értesítést kapok majd, ki győzött.

Hoenesszről: Viszonylag korán fel kellett hagynia a labdarúgással, fiatal volt. Az FC Bayern nem mindig volt ebben a helyzetben. Amikor átvette a klubot, ő gondoskodott arról, hogy a Bayern ott álljon, ahol most. Ez az ő érdeme. Ha valamit megígér, az úgy van. Nem mond olyat, amire nem emlékszik. Kimondja amire gondol. Ez nem mindig tetszik az embereknek. Ő testesíti meg az FC Bayern München történelmét. Ez az ő családja, az ő gyermeke, ami már 40 éves. Ez is mutatja az ő szeretetét és szenvedélyét, amelyet a napjába fektet, erre van szükségünk. Örülök, hogy az FC Bayern egy ilyen emberrel rendelkezik – kívánom neki, hogy egy pár évet még itt tevékenykedjen.

Az elmúlt meccsek pozitívumairól: Az elmúlt időszakban sok gólt szereztünk. A védelmünk javult. Ez mérvadó. Ha elől huzamosabb ideig nálad a labda és hátul sem engedsz semmit, matematikailag valószínűbb, hogy megnyered a meccset. Kilenc pont hátrányban voltunk, majd a játékosok bizonyítani akarták mi emeli ki  a Bayernt. Mindannyian közösen menetelünk a megfelelő irányba.

Watzke nyilatkozatáról, miszerint a Bayern bajnoki ünnepsége semmiség lenne a Dortmundéhoz képest: Nem kommentálom. Nem kell mindent kommentálnom. Ha mindent kommentálnom kellene, politikusnak kellene lennem. Nem olvastam mit mondott. Watzkéval jóban vagyok, ezért semmi probléma.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top