Német Kupa

„Megérdemelten döntőzünk; Lehet vitatkozni a büntető jogosságán” | Reakciók: SVW 2-3 FCBA Werder elleni izgalmas, 3-2-es müncheni győzellemel végződő kupaelődöntő reakciói.

🔴 Niko Kovac: Nagyszerű meccs volt mindkét csapat részéről. Ha a helyzetek számát nézem, mi vagyunk azok, akik megérdemelten jutottak tovább. Az első félidőben előretoltan védekeztünk, egyáltalán nem hagytuk a Brement a kapunk közelébe kerülni. A második félidőben a 60. perctől magunkra húztuk az ellenfelet. Ezt nem így akartuk. Tudtam, hogy ha a Bréma hazai pályán gólt szerez, akkor bármi megtörténhet. Túl passzívak voltunk a kapott góloknál.

▪ A büntetőről: A büntető általi győzelmünkkel szerencsénk volt, de nekünk voltak a jobb lehetőségeink. Tudtam azt is, hogy 2-0 után még nem dőlt el a parti. Kétszer bealudtunk és hirtelen 2-2 lett az állás. Ebben az időszakban túl passzívak voltunk. Hogy büntető volt-e azon lehet vitatkozni.

🔴 Thomas Müller: Összességében mindkét csapat sokat tett bele a mérkőzésbe. Számítottunk erre a nagyszerű atmoszférára a stadionban. A második rúgott gólunkig jó meccset játszottunk. A Brémának több helyzete volt, mint a bajnoki meccsen, hazai pályán nagyobb nyomást tudtak gyakorolni ránk. Megérdemelten vezettünk, volt pár igazán jó helyzetünk. Ezután elkövettünk egy-két hibát és a Bréma nagyszerű energiákat mozgósítva kiegyenlített. Összességében több helyzetünk volt, de a kupában bármi megtörténhet. Egy tűzforró meccs volt, ahol mindent bele kellett hogy adjunk.

🔴 Sven Ulreich: Visszaengedtük a Brémát a meccsbe. Volt 5-10 percünk, ahol gyengébbek voltunk, ki is egyenlítettek. Újfent a mi hibánk, hogy ilyen izgalmas lett a vége. Végsősoron az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk.🔴 Robert Lewandowski: A 2:0-ig egy nagyszerű érzésem volt. Utána éreztem hogy túl mélyen védekezünk. Kiprovokáltuk a Werder kontráit, ezzel nehéz helyzetbe hozva magunkat. A lényeg a döntőbe jutás volt, és ez megvan.

🔴  Uli Hoeness: A 3:2-t jelentő találatnál a büntetőt jogosnak tartom. Kingsley azt mondta, hogy már lehagyta a védőt, majd jött a lökés. Ezután volt három hatalmas helyzetünk, ezek közül legalább egyet értékesítve el kellett volna döntenünk a meccset. Nem így történt, így a végéig izgulnunk kellett. Itt Brémában mindig nagyszerű a hangulat, a szurkolók ezúttal is kitettek magukért. Ilyen atmoszférában bármi megtörténhetett volna, akár a 94.-ik percben is. 2:2 nél arra gondoltam, hogy ha esetleg kikapnánk, az minden bizonnyal visszavetne minket a bajnoki címért vívott harcban – de így, hogy mi nyertünk, természetesen más a helyzet.

🆚 Florian Kohfeldt: Fasza kis meccs volt. Csak köszönetet tudok mondani a csapatomnak azért a bátorságért, amit tanúsított a Bayern ellen. Mindent beleadtak. Keményen fogunk dolgozni azon, hogy gyakrabban éljünk át ilyen estéket a Weserstadionban.

▪ A büntetőről: A büntető természetesen brutális volt és tízből kilenc esetben egyáltalán nem fújja ezt be a játékvezető, de a Bayern, Niko és a csapat megérdemelte. Most hülyeség lenne Bayern bónuszról beszélni. Nagyszerű futballmeccset láttunk.

🆚 Max Kruse: Ez egy mindent vagy semmit meccs volt ma. Így visszajönni a Bayern ellen 0:2 -ről, nagyszerű. De vesztettünk ma. Csak ez az ami számít.

▪ A büntetőről: Ez nevetséges. Ha ez büntető volt, akkor… minek van a videóbíró? Egy nagyon enyhe kontaktus volt, többet nem kell mondanom erről. Természetesen kinn volt egy kicsit a könyök, de a középpályán nem fújták volna be szabálytalanságként. Kár, hogy egy ilyen szituáció döntötte el a mérkőzést.

„Megérdemelten döntőzünk; Lehet vitatkozni a büntető jogosságán” | Reakciók: SVW 2-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top