Bundesliga

„Örülünk, hogy listavezetőként ünnepelhetjük a húsvétot” | Reakciók: FCB 1-0 SVW



A Werder elleni nehézkes győzelmet követő reakciók, nyilatkozatok.

🔴 Niko Kovac, a mérkőzésről: Az extrém időjárási körülmények miatt mindkét csapatnak nehéz dolga volt. Nem egyszerű 25 fokban úgymond nulláról százra felpörögni. Tudtuk, hogy nagyon nehéz átjátszani a Brémát. 2019-ben ez volt első vereségük és az idényben először maradtak rúgott gól nélkül. Ezért is kellett türelemmel játszanunk. Aztán a második félidőben a kiállítás kicsit biztosan megkönnyítette a dolgunkat. Szerettem volna, ha a számos helyzetünkből berúgjuk a második vagy a harmadik gólt is. De az 1-0 is elég volt, miénk a három pont, örülünk, hogy listavezetőként ünnepelhetjük a húsvéti ünnepeket. Teljesen megérdemelten győztünk.

🔴 Niklas Süle a mérkőzésről: Sok helyzetünk volt, de a Brémának nagyon jó volt ma a kapusa. Az első félidőben túl lassan játszottunk. A hőmérséklet is nagyon meleg volt (nevet). A pálya ma nagyon száraz volt, ezt nem tudtuk annyira megszokni. Félidőben összeültünk és átgondoltuk mit tehetnénk jobban. Ezt jól meg is valósítottuk. A kiállítás természetesen egy fontos tényező volt, ezután átgondoltabban játszhattunk. A gólnál a tizenhatos körül jártam, ebből is látszik milyen magasan védekeztünk. Viszont szinte semmit nem engedtünk az ellenfélnek. Boldog vagyok amiatt, hogy az én gólommal tartottuk itt a három pontot.

▪  a gólról: A gól előtt kiordibáltam a lelkemet, hogy Thiago meglásson. A Dortmund ellen volt két lövésem, de azok a kerítésben kötöttek ki. Ezért is volt szép, hogy ma egy megpattanó lövéssel tudtam dönteni.

▪ arról, hogy a Bayern előnyösebb helyzetbe került: Természetesen figyeljük mi történik Freiburgban. Tudjuk milyen nehéz ott talpon maradni. Fontos volt, hogy növeljük a nyomást. Múlt héten tapasztaltuk a fordított helyzetet: Akkor a Dortmund gyűjtött be egy kínkeserves győzelmet. Abból indulunk ki, hogy minden meccsünket meg kell nyernünk ahhoz, hogy a végén bajnokok legyünk. Így állunk neki minden mérkőzésnek.

▪ a szerdai kupameccsről: Azt hiszem, hogy az egy teljesen más meccs lesz. A Weserstadionban mindig nagyon parázs a hangulat, a Werdernek pozitív értelemben vett őrült rajongói vannak. Ott az első perctől koncentráltan kell játszanunk, dominálnunk kell, úgy ahogy ma a második félidőben is tettük. Otthonról fogok drukkolni a srácoknak.

🔴 Leon Goretzka, az első félidő teljesítményéről: Túl kedvetlenek voltunk, kicsit túl kevés tempó volt a támadásainkban, túl lassan futtattuk a labdát és rossz területeket játszottunk be. A második félidőben ezt jobban csináltuk.

▪ a szerdai meccsről: Azt hiszem, hogy le fogjuk tudni vonni a következtetéseket a meccsből. Van elég elemző a csapatunkban – az edzői stáb vissza fogja nézni a meccset és mindkét csapat levonhatja a tanulságokat. A Bréma az első félidőben nagyon jól játszott, nem is hiszem, hogy nagyon el fognak térni a játékstílusuktól – inkább megpróbálnak azokon a dolgokon változtatni, amelyek a második félidőben nem működtek annyira.

▪ a játékstílus fontosságáról: Nem mindegy a játékstílus, ki kell elemeznünk mit nem csináltunk ma annyira jól. Különösen az első félidő volt szakaszokban gyengébb, ebből biztosan lesz mit tanulni. A győzelem miatt összességében elégedettek vagyunk. Ez volt a fő feladatunk és ez az amiért focizunk is. Főleg amikor címekről van szó, számítanak az eredmények – ettől függetlenül az első 45 percben mutatott teljesítménnyel nem lehetünk elégedettek.

🔴 Sven Ulreich, a mérkőzésről: Az első félidőben a passzjátékunk gyorsasága hagyott kívánnivalót maga után – de így is jól uraltuk a Brement és a középpályán egy egész jó pozíciós játékunk alakult ki. Viszont nem jutottunk sok lehetőséghez, a passzsebességünk nem volt annyira magas. A második félidőben jobbak voltunk. A kiállítás természetesen a kezünkre játszott, több területünk és sok lehetőségünk volt. Sajnos csak egy helyzet ment be, de szerencsére elegendőnek bizonyult.

▪ Pavlenka teljesítményéről: Jól védett, de volt nagyon sok hálás labdánk is neki. Tisztességes meccset játszott, a gólnál természetesen tehetetlen volt.

▪ a gyenge helyzetkihasználásról: Annyi lehetőségünk volt, hogy bosszantó lett volna ha nem találunk be. De alapjában véve megérdemelten győztünk ennyi helyzettel. Ettől függetlenül hittem a srácokban, hogy rúgúnk még egyet és ezzel vége is.

▪ a szezonvégi izgalmakról: Szép dolog, ha az ember az utolsó meccseket nyugalomban töltheti el, mert már bajnok. De a mostani helyzet is szép, a meccsek előtt ott az izgatottság, mert mindegyik egy döntőnek felel meg. Jelen vannak az érzelmek és a meccsekre való koncentráció természetesen magasabb, mint az elmúlt években.

🔴 Hasan Salihamidzic, a mérkőzésről: Egy jó ló csak addig ugrik, ameddig kell neki (nevet). Az első félidő nehéz volt. A Bremen egy nagyon jó csapat, nagyon jó munkát végeznek és jó szezont futnak. A mai hőmérséklet mellett nehéz belejönni a játékba. Az első félidő nem volt jó, de a másodikban a kezünkbe vettük az irányítást, nagy nyomást fejtettünk ki és a második félidőben leadott lövésekben is a legjobb mutatót értük el az idei Bundesligában. Semmit nem engedtünk, nem hagytuk kapura lőni az ellenfelet, nekünk volt 28 kísérletünk. Abszolút megérdemelten győztünk.

▪ a BVB meccséről: Természetesen Freiburgra fogom szegezni a tekintetemet. Mi elvégeztük ma a feladatunkat, most a Dortmundon a nyomás. Teljesen nyugodtak vagyunk.

▪ a szerdai meccsről: A Bremen egy nagyon jó csapat. Az edző most biztosan elemezni fogja miben voltunk jobbak és kevésbé jók. Nagyon optimista vagyok, még ha egy igazi kupaküzdelemre is számíthatunk.

▪ Süle megpattanó góljáról: Egy rögzített szitus gól is tipikus lett volna erre a mérkőzésre. Örülök Niklasnak, jól cselekedett a gólnál. Lewandowskinak is volt vagy nyolc kapuralövése, sajnos egyet se vitt be – de ez is mutatja, hogy mennyire aktívak voltunk.

▪ az Alex Nübellel kapcsolatos pletykákról: Néha elmosolyodom azon, hogy hány játékost hoznak mindig szóba velünk. Erről nem fogok többet nyilatkozni.

🆚 Florian Kohfeldt, a mérkőzésről: Ez egy focimeccs volt. Münchenben nem olyan rossz egy vérbeli focimeccset játszani. Majd megkaptuk a sárga-pirosat és vége lett. 35 percig emberhátrányban a Bayern ellen, ilyenkor az embernek minden labdába bele kell vetődnie és mi ezt tettük. De bekaptuk a gólt. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen a csapatommal. Bátrak voltunk, mindent beladtunk és mindig megmutattuk a győzniakarásunkat. Azt viszont, hogy a Bayern fölénk nőtt, el kell ismerni.

🆚 Nuri Sahin: Bátrak voltunk, bátrak akartunk lenni. De ha a Bayern beszorít a saját térfeledte, akkor nagyon nehéz kijönni onnan, mert olyan jól járatják a labdát és remek pozíciós játékot játszanak. Nem is jöttünk ki belőle.

🆚 Claudio Pizarro, a mérkőzésről: Az elején elég nyitott meccs volt, jó focit játszottunk. Majd egy kicsit elveszítettük az irányítást. A második félidőben elveszítettünk egy játékost is és tíz emberrel egy Bayern ellen komplikált dolog játszani. 10 emberrel nem sokat tehet az ember.

▪ a szerdai meccsről: Az egy másik történet lesz. A Bundesliga meccset sajnos ma elbuktuk, de most össze kell gyűjtenünk a koncentrációnkat és az erőnket szerdára. A hazai pálya miatt mi leszünk előnyben. A szurkolóink támogatása nagyon fontos számunkra, hisszük, hogy bejuthatunk a kupadöntőbe. Mindig különleges dolog Berlinben játszani.

„Örülünk, hogy listavezetőként ünnepelhetjük a húsvétot” | Reakciók: FCB 1-0 SVW
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top