A Bayern München a 30. forduló nyitómeccsén a 2019-ben, a meccs előtt még veretlen Werdert fogadta. A szoros bajnoki hajrá a mi részünkről tovább folytatódott, miután a bajorok megszerezték a három pontot Süle góljával. A Dortmund holnap játszik, előzni már nem tud.


Alaba harcol Möhwalddal. – Forrás: Bayern München


BAYERN MÜNCHEN 1-0 WERDER BREMEN

🔴 FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Boateng, Alaba – Martinez (Goretzka, 59′), Thiago – Gnabry (Sanches, 87′), Müller (Ribéry, 71′), Coman – Lewandowski

🆚 SVW: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic (piros lap, 58′), Moisander, Augustinsson – Sahin (Pizarro, 81′), Möhwald (Langkamp, 60′), Klaassen – M. Eggestein – Rashica (Osako, 73′), Kruse

🔄 Cserepadon végezték: Hoffmann, Rafinha, Davies, Tolisso

⚽ Gólok: Süle (76′)


Pizarro visszatért – Forrás: Bayern München


ELSŐ FÉLIDŐ:

Az első percekben leginkább pontrúgásokból próbált veszélyeztetni a Bayern. Javi Martínez kétszer is ziccerközelbe került, de nagy helyzet nem alakult ki egyikből sem. A 26. percben Gnabry mozdult rá Thiago labdájára és a vendégek kapusa, Pavlenka csak nagy bravúrral tudta hárítani a német lövését. A Werder védekezése a szünetig állt a lábán, így egy nem túl eseménydús gól nélküli döntetlennel mehettek az öltözőbe a fiúk.


MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ:

Az 51. és az 52. perc fordulóján aztán tűzijáték alakult ki a Bremen kapuja előtt, a legnagyobb lövési lehetőség Gnabry előtt adódott, de egy bevetődő brémai védő blokkolta a próbálkozást. Két perc múlva újra az elefántcsontparti származású szélső lőtt, ezúttal Pavlenka mutatott be nagy bravúrt, majd még két minutummal később Lewa bombázott a háló felé, de a cseh kapus újra nagyot fogott.

Egy könyöklés után Veljkovic állt ki második sárgával, a szerb védő öltözőbe küldését követően pedig egyre jobban nőtt a Bayern nyomása. A hetvenedik percben aztán Boateng bolondította meg az egyik brémai hátvédet, majd beadását Müller fejelte nem sokkal mellé. Pillanatokkal később Lewa érkezett egy jobbról érkező labdára, de újra kimaradt a helyzet.

A Bréma nem tudott mit kezdeni a bajor alakulat nyomásával, de azért szerencse is kellett a vezető találathoz. Süle lövése a holland Klaassenen megpattanva kötött ki Pavlenka kapujának közepében.


1-0 – Niklas Süle, 76′


Három perc múlva Lewandowski tekert egyet jobba, lövése a kapufán landolt. A lefújásig már nem szerzett gólt a Bayern. Vastaps közepette lépett pályára a legenda, Pizarro a hajrában, Tobias Welz pedig három perces hosszabbítás után fújt hármat a sípjába.

Legközelebb a kupában játszunk, ahol szintén a Werder lesz az ellenfél – szerda este, Brémában.

Sok helyzet, egy gól, három pont a Bréma ellen | Összefoglaló: FCB 1-0 SVW
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top