Sajtótájékoztatók

Neuer: A Leipzig elleni meccs reális célnak számítManuel Neuer a Düsseldorf elleni 4-1-es győzelem során szenvedett izomrostszakadást és legalább két hét kihagyásra kényszerül – Szerdán délben sajtótájékoztató keretein belül válaszolt a média kérdéseire.

A visszatéréséről: Nehéz megmondani, de azt hiszem, hogy két hét múlva ismét több mindent végezhetek. De hogy mikor állhatok ismét a kapuba, azt nehéz megmondani. Lehet filozofálni azon, hogy a Lipcse ellen játszom-e. Természetesen szeretnék a lehető leggyorsabban fitté válni és beálllni a kapuba. A Leipzig elleni mérkőzés reális célnek számít.

Bosszantja-e az újabb sérülés: Nem, tulajdonképpen nem. Egy évig sérült voltam, ebből hat hónapot mankóval töltöttem el. Őszintén szólva, sokkal korábban, már ősszel számoltam egy újabb izomsérüléssel. Végülis ujjsérülés miatt hiányoztam. Most jött ez a rostszakadás, de ezeken kívül nem sokat voltam sérült. Egy ilyen hosszú sérülés után gyakori, hogy jön egy izomsérülés.

A mai tervről: Szavamat adtam, hogy itt és most rendelkezésre fogok állni. Senkit nem akartam csalódottá tenni, ha lemondom ezt a sajtótájékoztatót. (nevet)

A frusztrációról: Egy sérülés mindig frusztráló. Az ember szomorú, szeretne ott lenni a csapattal, segíteni nekik. Szerencsére nem a lábfejem, hanem a vádlim sérült meg. Azonnal tudtam, hogy izomrostszakadást szenvedtem el. Tulajdonképpen egész jól tudtam kezelni a helyzetet. Előre, a hátralévő meccseinkre tekintek, akkor is, ha nem állhatok rendelkezésre.

A kor szerepéről: Nem tudom kijelenteni, hogy a kor szerepet játszik ebben. Ezek az első tapasztalataim. Azt hiszem, hogy egy fiatalabb játékosnak is problémát okozna felkészülni egy egy éves kiesés után.
A sérülés esetleges előjeléről: Volt a Dortmund elleni úgynevezett hatpontos meccs. Szerencsére nem sokszor kellett közbeavatkoznom, a bemelegítés során és a meccs után is jó érzésem volt. Ugyanez érvényes a Düsseldorf elleni találkozóra is. A hét folyamán korlázott edzéseket végeztem, volt, hogy ki is maradtam belőle. De a pénteki záróedzésen még egész normálisan alakult minden.

Sven Ulreichről: A legutóbbi meccsen semmit nem tudott tenni, büntetőből kapott gólt. De nagyon jó teljesítményt nyújtott és biztos vagyok benne, hogy olyan formában fogjuk őt látni, ahogyan ismerjük is. Ritmusban van. A Schalke ellen ő védett, de a Freiburg és a Heidenheim ellen is ő volt a pályán.

A német kapus-utánpótlásképzésről és a Schalke kapusáról, Alexander Nübelről: Úgy gondolom Németországban soha nem voltak problémáink a kapusokkal, de a Schalkénál sem volt soha kapuskérdés. Nübel jól végzi a dolgált, de Ralf Fährmann is egy nagyszerű kapus.

A Bayern következő ellenfeléről, a Brémáról: A Bremen egy játékerős csapat – jól tudnak kontrázni, nagyszerű játékosokkal rendelkeznek, főleg a támadóharmadban. Jó közösséget alkotnak, nagyszerű csapatszellemmel. Ezért figyelmeztetve kell magunkat éreznünk. Érdekes, hogy négy napon belül két meccsünk lesz a Werder ellen.

A bajnoki küzdelemről: Ez egy különös szezon, sokminden történt. Nagyon koncentráltnak kell maradnunk, senki nem engedheti meg magának a hibát. Főleg mi, akik előrébb állunk a tabellán, úgy akarunk játszani, mint legutóbb. Semmi esetre sem becsüljük le a Werdert. A hátralévő mérkőzéseinken az ellenfelek számára olyan lesz, mintha döntőt játszanának ellenünk. Ez a Dortmundra is vonatkozik. A Schalke elleni derbi egy nehéz meccs lesz számunkra. Az utolsó fordulókban mi a Frankfurttal, a Dortmund pedig Gladbachban játszik, mindannyian ott vannak a tabella elején. Itt már csak döntőket rendeznek.

Claudio Pizzaróról: Óriási tapasztalata van. Ő egy igazi középcsatár. Mindig éhes, mindig motivált. Főleg a Bayern ellen akarja megmutatni az exkollégáinak, hogy mire képes még mindig. Erre oda kell figyelnünk és lehetőleg távol kell tartanunk a büntetőterülettől.

A csapatra való befolyásáról: Hiányzik, hogy ott legyek a pályán, hogy átvegyem a pályán uralkodó hangulatot. De az öltözőben, a megbeszéléseknél és az elemzéseknél részesülök a hangulatból. Ott leszek és megpróbálok egyéni beszélgetéseket kezdeményezni a csapattársaimmal.

Neuer: A Leipzig elleni meccs reális célnak számít
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top