Átigazolási hírek

Hummels a vezetőség jelére várBenjamin Pavard és Lucas Hernandez személyében a Bayern két új, a védelem közepén is bevethető világbajnokot szerzett a következő szezonra – összesen 115 millió euróért.

Niklas Süle jelenleg remek pozíciót foglal el Niko Kovac rangsorában, így a másik két, korábbi világbajnok Mats Hummels és Jerome Boateng kezdőben betöltött szerepe kérdőjeleződött meg. Boa megbízható információk szerint nyáron távozhat, de egyelőre nincs komoly érdeklődő iránta. Mats jövője még nem letisztázott, de a szezon második felében mutatott jó teljesítménye és bizonyítási vágya miatt a maradása tűnik valószínűbbnek. A komoly meccseken Sülével együtt ő alkotta a Bayern védelmének közepét.

Ettől függetlenül a Sport1 információi szerint Hummels el tudja képzelni azt is, hogy Németországon kívül folytassa a pályafutását. Elsődleges szándéka a maradás, de a vezetőség még nem adott világos jelet arra, hogy az új védőpáros és a német tehetség Süle mellett miképp terveznek vele az új szezonra, jelenleg erre vár. Hummels szerződése 2021-ig szól, a Dortmundhoz való visszatérése a Sport1 szerint nem téma.

A Bayernhez való kötődése és erős személyisége miatt a klub valószínűleg nem szívesen válna meg Hummelstől. Feleségével, Cathyval és Ludwig fiával nagyon jól érzik magukat Münchenben. Ráadásul a Niko Kovaccsal való kapcsolata is pozitívan fejlődött az elmúlt hetekben. Értékelik egymást és sokkal többet kommunikálnak egymással, mint a szezon első felében.

Ha a következő szezonban is Niko Kovac lesz a Bayern edzője, valószínűleg Mats Hummelsre is számítani fog – kérdés, hogy a friss világbajnokok, a német tehetség,  és egy esetleges új célpont mellett mennyire fog számítani rá a pályán. Jelenlegi teljesítménye és rutinja alapján nem lenne egyszerű felülmúlnia őt a versenytársainak.

Hummels a vezetőség jelére vár
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top