Bundesliga

Sorsdöntő rangadó a bajnokság hajrájában | Előzetes: FCB-BVB

A legutóbbi hat Bundesliga-kiírás győztese szokatlan körülmények között fogadja hazai pályán Dortmundot, ugyanis hét fordulóval a bajnokság vége előtt csak egy pont a két csapat közötti különbség – ráadásul a sárga-feketék javára.

Idén tehát rendkívül izgalmas a Bundesliga végjátéka, ez a mérkőzés pedig ha nem is meghatározó, de nagyon fontos hatással lehet annak a végkifejletére is. Egy hazai győzelem esetén visszavennénk a vezetést és lélektanilag is jobb helyzetbe kerülnénk, ha viszont az őszi meccshez hasonlóan valahogy ismét Lucien Favre csapata gyűjti be a három pontot, akkor 5 pontra duzzadhat a két német topcsapat közötti különbség, amellyel már a vendégeknek lehetnek elég jó kilátásaik.

A meccs kuriózumához tartozik, hogy Rafinha, Ribéry, Robben és valószínűleg Boateng számára is ez lesz papíron az utolsó Klassiker – a holland sajnos hónapok óta tartó kényszerpihenő miatt nem tud részt venni rajta. Nem lesz ott rajta kívül az egyre erőteljesebb Tolisso és a kanadai csodagyerek Davies sem. Neuer és Alaba párnapos kihagyás után ismét a csapattal edzett, de az ő játékuk kérdőjeles, erről csak szombaton dönt Kovac. Semmiképp sem lesz ott Früchtl, aki sérülés miatt hetekre dőlt ki.

Érzékeny veszteséget jelent Favre számára, hogy a góllövőlista második helyezettje, az első meccsen is remeklő Paco Alcacer nem utazott el Münchenbe. Rajta kívül Hakimi, Pulisic és Philipp játéka is kizárt.



Nyilatkozatok:

▪ Kovac: A szombati meccs nagyon nagyon fontos. Mindannyian tudjuk mi a tét és mit akarunk támadólag és védekezőleg nyújtani a mérkőzés megnyeréséhez. Mindig az az elvárásom, hogy megnyerjük a mérkőzést, mindegy ki ellen játszunk.

▪ Salihamidzic: Sikeresen akarjuk abszolválni a mérkőzést a nézőközönségünk előtt. Aki győz, az jobb kiindulóhelyzetbe kerül. Meg kell nyernünk a mérkőzést.

▪ Müller: Amelyik csapat győzni tud, az természetesen egy kisebb előnybe kerül. Egy irány kirajzolódhat, de döntés még nem fog születni a bajnokság végkimeneteléről. Abszolút meggyőződésem, hogy saját közönség előtt győztesként vonulunk le a pályáról.

▪ Goretzka: Ez az év legfaszább mérkőzése, egész Németország erre vár. Természetesen meg akarjuk nyerni. Az ilyen meccsek miatt játszik egy ilyen klubnál az ember. Mindannyian lázban égünk. Másik arcunkat fogjuk mutatni, mint a kupameccsen. 100 százalékos meggyőződésem, hogy topteljesítményt fogunk mutatni.

▪ Michael Zorc: Az első meccsen már megmutattuk, hogy képesek vagyunk őket megverni. Azt is, hogy mindig visszatudunk térni a mérkőzésbe. Topteljesítményre van szükségünk a győzelemhez.

▪ Lucien Favre: A tabella állása miatt különleges mérkőzés lesz. Ez egy Bayern és Dortmund közötti meccs lesz, de összességében még van hét találkozó. Tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk, ha győzni akarunk.

Előzetes kezdőcsapatok a Bild szerint:

FCB: Neuer – Alaba, Hummels, Süle, Kimmich – Martínez, Goretzka – Coman, James, Gnabry – Lewandowski

BVB: Bürki – Diallo, Zagadou, Akanji, Wolf – Witsel, Delaney – Larsen, Reus, Sancho – Götze

A mérkőzést 18:30-tól a Sport1 közvetíti élőben.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top