Akadémia

Szingapúrral is szoros megállapodást kötött a Bayern



A Bayern München és a Szingapúri Sporttanács (SportSG) vasárnap szoros partneri kapcsolatot kötött egymással, jelentette be a klub hivatalos honlapja. A megállapodás értelmében a bajorok hasznos tudással és tanácsokkal járulnak hozzá a szingapúri utánpótlásfoci fejlődéséhez. A bajorokat a klub egykori legendája, Klaus Augenthaler képviselte a megállapodás helyszínén.

Jörg Wacker: Szingapúrban a labdarúgás egyre kedveltebb lesz, ezért büszkék lehetünk arra, hogy együttműködhetünk a „SportSG”-vel.

Lim Teck Yin, a SportSG elnöke: Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a gyerekeknek és fiataloknak lehetőséget tudnk biztosítani a labdarúgásra, és a megállapodás által a programunk minőségét is javíthatjuk. Sok klubbal együtt ugyanazért a célért dolgozunk, azaz hogy meggyőzzük a résztvevőket és csúcsteljesítményük felé vezessük őket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az FC Bayern klubjának személyében a labdarúgás egyik világhírű márkanevével gazdagíthatjuk a programunkat. Sokat tanulhatunk tőlük. A szakértelműk mindenképp a segítségünkre válik majd abban, hogy inspiráljuk a legfeltörekvőbb tehetségeket és még több játékost ösztönözzünk arra, hogy a cél érdekében komolyan eddzen. Remélem, hogy idővel erősebb és kitartóbb érdeklődést láthatunk majd ebben a sportágban.

Szingapúr egy 5,8 millió lakosú független ország, törpe városállam Ázsia délkeleti részén, amely óriási fejlődésen ment keresztül, a világ „legokosabb” városának titulálták. A SportSG nemrégiben az adidasszal, a Bayern főszponzorával is megállapodást kötött. Az akadémiát 2016-ban 312 6-12 éves korú játékossal alapították, mára már 2000 fős játékosállományuk van a háromtól 18 éves korosztályig bezárólag.

A Bayern nagyon aktív az ázsiai piacon, nemrég a Dél-Koreai illetve a Japán Szövetséggel is hasonló megállapodást kötött.

Szingapúrral is szoros megállapodást kötött a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top