Átigazolási hírek

„Ez a valaha volt legnagyobb beruházási program a Bayernnél”A Bayern München kerete komoly vérfrissítésen megy keresztül, Rafinha, Robben, Ribéry biztosan távozik, de James, Boateng és Sanches jövője is kérdéses a klubnál. Lewának nincs alternatívája, így egy újabb csatár érkezése is várható. 

Uli Hoeness egy keddi pénzügyi találkozón beszélt a Bayern közelgő nagy tervéről.

Azon vagyunk, hogy megfiatalítsuk a csapatunkat. Ez a valaha volt legnagyobb beruházási program az FC Bayernnél.

A várhatóan nagy kiadások ellenére Uli másban látja a siker titkát:

A pénz diktálja a focit, de a nagy címek döntő százalékát a személyiséggel rendelkező játékosok döntik el a pályán.

Illik a képbe, hogy a francia sajtó információi szerint a Bayern 80 milliót ajánlott a 23 éves elenfántcsontparti Nicolas Pépé játékjogáért a Lille csapatának, amelyet állítólag el is fogadtak a franciák. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez fix összeg vagy bónuszokkal együtt értendő, illetve hogy ebből mennyit állna az Adidas – a hírek szerint kb. 30-at.

Várhatóan jön az francia világbajnok, Lucas Hernandez is, aki kivásárlási záradéka miatt szintén 80 milliós kiadást jelentene a bajoroknak. Rummenigge és Hoeness is nyíltan elismerte, hogy a 23 éves, jó mentalitású játékos illene a Bayernbe és lerakhatják érte ezt az összeget.
A hírek szerint Timo Werner ügyében is tárgyal a Lipcsével a Bayern, 2020-ban lejáró szerződése miatt a támadónak mindenképp távoznia kell jelenlegi csapatából, ha játszani akar. Korábbi hírek szerint az ügynöke, szóval Werner már meg is egyezett a Bayernnel egy átigazolásról, vélhetően végül a klubok is dűlőre jutnak majd egymással.

A téli célpont Callum Hudson-Odoi szekere egész jól megy most a Chelseanél, de a korszakváltás előtt álló Bayern így is vonzó lehet a számára – nem véletlenül kért januárban távozási engedélyt a klubtól. Ha továbbra is jönni akar, kedvező áron teheti át székhelyét Münchenbe. Természetesen benne van a pakliban, hogy a nevelőegyesülete mellett dönt CHO és mégis meghosszabbítja a 2020-ig szóló szerződését a londoniakkal.

Az új szezon eddigi egyetlen biztos érkezője Benjamin Pavard, aki 35 millióért érkezik a Stuttgartból, de további kiadást jelentene a James Rodriguezért félretett 42 millió eurós vételi opció is. Fiete Arp érkezése is biztos, kérdés 2020-ban vagy 2021-ban érkezik-e a fiatal csatár. Erről a szerződés értelmében szabadon dönthet, de a HSV egyáltalán nem elégedett vele, ezért már nyáron továbbadnák őt a leendő klubjába.

A Bayernnek ez a névsor 250 millió eurónál is nagyobb kiadást jelentene és ebben még nincsenek benne az esetleges további érkezők – de pénzből nincs hiány, Uli korábban mindenkit megnyugtatott a klub anyagi forrásait illetően: „Számomra nincs határ. Spóroltunk. Fel vagyunk készülve a nyárra. A sportigazgatónk mindent a markában tart.”

Kíváncsian várjuk a fejleményeket…

„Ez a valaha volt legnagyobb beruházási program a Bayernnél”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top