Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Akkora sokkot kaptam, hogy belázasodtamDavid Alaba a Bilddel készített podcast-szerű interjújában kritizálta a Bayern tehetségeit.

„Az elmúlt években láthattuk, hogy sok fiatal játékos már nagyon korán megelégedett azzal, amit elért. Hogy nagyon gyorsan elégedetté váltak attól, hogy velünk profikkal edzhettek. Hogy abban az időszakban már volt egy jó szerződésük és jó pénzt kerestek.”

A Bayern osztrákjának sikerült utoljára felemelkednie a csapat utánpótlásából és megvetnie a lábát a profik között. Elmondta, hogyan sikerülhetne ez a többieknek is.

„Dióhéjban azt hiszem annyi: Egyáltalán nem látják, mit lehetnek képesek elérni. Milyen esély áll előttük. Ez az amit megfigyeltem.”
David felemelkedésének fontos állomása volt, hogy 2011-ben, 18 évesen fél évig kölcsönadták őt a Hoffenheimnek. Mint elmondta, eleinte nehéz lépés volt ezt megtennie.

„Ez egy sokkot jelentett számomra, mert egy-két nappal később utaztam volna Münchenbe, edzőtáborba mentünk volna. Egyszerűen erre voltam felkészülve. Ekkor Bécsben voltam. De viszonylag gyorsan alakultak a dolgok. Annyira sokkolva voltam, hogy be is lázasodtam. Végül a lépés mellett döntöttem és egy nappal később már Hoffenheimbe utaztam. Megfordult a fejemben: Ha most nem sikerül és nem játszom le a meccseim, egyáltalán nem kell visszatérnem az FC Bayernhez.”

A továbbiakat ismerjük – Alaba meghatározó tagja volt a Bayern triplázós szezonjának és azóta is kirobbanthatatlan a rekordbajnok kezdőjéből.

Alaba: Akkora sokkot kaptam, hogy belázasodtam
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top