Átigazolási hírek

Átigazolási pletykák: Jota, Chikwueze, Onyekuru, Saka



Az elmúlt napokban számtalan fiatal játékost, tehetséget hoztak szóba a Bayernnel – most egy csokorba gyűjtve mutatjuk be őket és a velük kapcsolatos híreszteléseket.

🇵🇹 JOAO FILIPE „JOTA”

A portugál O Jogo szerint a Bayern képviselői is a helyszínen tekintették meg a Benfica hazai, Dinamo Zagreb elleni EL-meccsét, ahol a 19 éves Joao Filipe „Jota”, a sasok tehetsége kezdőként lépett pályára. Az ifjú, elsősorban balszélen játszó tehetség ezen a meccsen 62 percet kapott, a bajnokságban korábban összesen 15 percet töltött a pályán. A Benfica B csapatában azonban 17 meccsen 6 gól és 7 gólpassz, a Youth League csoportkörében 3 meccsen két gól fűződik a nevéhez. 2022-ig érvényes szerződésében állítólag 30 millió eurós kivásárlási záradék szerepel. További érdeklődőként említik a Tottenham csapatát is.

🇳🇬 SAMUEL CHIKWUEZE

Az owngoalnigeria.com exkluzivnak hirdetett információi szerint a Bayern kapcsolatot létesített a Villarreallal a 19 éves tinisztár Samuel Chikwueze ügyében. A nigériai válogatott játékos neve elsősorban akkor merülhet fel komolyabban, ha a szélre betervezett – és az angol válogatottba is meghívót kapó – Callum Hudson-Odoi leigazolása nem sikerül a bajoroknak. Az elsősorban jobbszélen bevethető Samuel szerződése 2023-ig szól és „csak” 25 milliós záradékot tartalmaz – klubja hiába próbálja egy új szerződéssel feljebb nyomni az árat, Chikwueze és ügynöke elutasította az ajánlatot. Idei 17 ligameccsén 3 gólt szerzett és egyet készített elő.



🇳🇬 HENRY ONYEKURU

A török Fanatik portál egy másik nigériai játékost is szóba hozott a Bayernnel: Az Everton tulajdonában lévő, Galatasaraynak kölcsönadott 21 éves Henry Onyekuru ügyében a lap szerint már érdeklődőtt Salihamidzic, most állítólag az Everton menedzsere tájékoztatta a Bayern sportigazgatóját a szélső 40 millió eurós árcédulájáról. Onyekurut 2018 nyarán, Anderlechtből igazolták le az angolok, majd a játékos munkaengedélyének hiányában azonnal kölcsön is adták Törökországba. Szerződése 2022-ig szól, állítólag a Dortmund érdeklődését is felkeltette – a Süper Ligben 24 meccsen 11 gólja és 3 gólpassza van.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇬🇭 BUKAYO SAKA

Az angol Sun szerint – amely először hozta szóba Hudson-Odoit a Bayernnel -, a Bayern München is azon csapatok közé tartozik, akik élénken figyelik az Arsenal 17 éves szélsőjét, Bukayo Sakat. A ghánai felmenőkkel rendelkező angol U-válogatott jobbszélső kora ellenére már négy profimeccsen, köztük két EL-találkozón lépett pályára az ágyúsoknál, rendszeres játéklehetőséget az U23-masok között kap: 16 meccsen négy gólja és ugyanennyi előkészítése van. Ha így folytatja, hamarosan megkaphatja első profiszerződését, de a Sun szerint Saka – Sancho pályafutására tekintve – inkább a Bundesligában képzeli el az áttörést.

További Bayernnel kapcsolatos híresztelések:

▪ Kicker: A Bayern és a Lipcse intenzív megbeszéléseket folytat Timo Werner átigazolási díjáról.

▪ Kicker: Kai Havertz nyári megszerzése nem élvez prioritást a Bayern számára.

▪ Kicker: Wooyeong Jeong iránt az Augsburg is érdeklődik.

Átigazolási pletykák: Jota, Chikwueze, Onyekuru, Saka
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top