Egyéb

Van Gaal visszavonult – „Az ő érdeme a változás”



Louis van Gaal véglegesen befejezi karrierjét. Ezt ő maga jelentette be egy holland TV showban. „A feleségem szeretne egy életet Louis van Gaal-lal – az emberrel, és nem az edzővel. 22 évvel ezelőtt feladta az állását, hogy külföldre költözzön velem. Akkor azt mondtam neki: Abbahagyom ha 55 éves leszek.” Ez 12 évvel ezelőtt lett volna esedékes, és ha tartotta volna magát az ígéretéhez nem lett volna a Bayern edzője.

Louis van Gaal a Bayern edzőjeként 2010-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a csapatot, valamint megnyerte a Bundesligát es a német kupát. Uli Hoeness, a csapat elnöke így vélekedett a csapat egykori edzőjéről, aki többek között beépítette Alabát, Müllert a csapatba, illetve megtalálta Bastian Schweinsteiger pozícióját a középpálya centrumában is.

Louis van Gaal szakmailag nézve a világ legjobb edzői közé tartozik. Véleményem szerint az ő érdeme hogy a Bayern játéka alapvetően megváltozott. Labdatartás, pozíciójáték… ezek alapjait mind ő ültette el. Jupp Heynckes és Pep Guardiola ezt az utat vitték tovább és fejlesztették tökélyre.– nyilatkozta Hoeness az fcbayern.com- nak, majd a holland személyiségével is foglalkozott:




A mai napig profitálunk az ötleteiből. De sajnos ő egy olyan ember, aki nagyon nehezen enged másokat közel magához. Mindig is távolság volt közöttünk, ezért soha nem sikerült olyan közel kerülnöm hozzá, mint amennyire szerettem volna. Szakmailag viszont a mai napig követtem és kívánok neki minden jót a jövőben!

Louis van Gaal edzői karrierjét 1991-ben az Ajaxnál kezdte, mellyel 1995 ben BL-t nyert – edzette továbbá az FC Barcelonát, valamint az AZ Alkmaart is, és mindkét csapatot bajnoki címre vezette hazájában. A 2014-es brazíliai világbajnokságon bronzérmet szerzett a holland válogatottal, a helyosztón legyőzve a házigazda Brazíliát. Utolsó állomása a Manchester United volt, ahol 2016-ban adta tovább José Mourinhónak a stafétabotot.

Nekünk Bayern szurkolóknak mégis talán a 2010-es bajnoki beszéde marad a legemlékezetesebb a müncheni városháza erkélyén. Mi is ezzel búcsúzunk tőle. Ois Guade Louis van Gaal!

Van Gaal visszavonult – „Az ő érdeme a változás”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top