Bajnokok Ligája

Neuer: Ez egy döntő lesz számunkra – az Allianz Arena lángolni fog



A müncheni csapatkapitány Liverpool-meccs előtti sajtótájékoztatójának részletei.

A taktikáról: Feltételezem, hogy a Liverpool le fog támadni minket, amiért először egy jó védelmi teljesítményt kell felvonultatnunk. De valószínűleg nem leszünk annyira defenzívek, mint az odavágón. Azt a meccset úgy terveztük, nem volt meglepetés. Mindannyian fel voltunk készülve rá.

A koráról: Nem érzem, hogy annyira idős lennék. Természetesen tudja az ember, hogy az ideje nem határtalan és valamikor abba kell hagyni. Jól érzem magam. Nem félek, hogy ki leszek szortírozva.

Az esetleges büntetőkről: Én nem vettem részt benne. Az edzésen próbálkozik az ember, de az az izgatottság nincs jelen, mint élesben. Nem támogatom annyira, hogy a büntetőket gyakoroljuk. Lewynek vagy Thomasnak sem mondom, hogy gyakoroljuk őket.

A meccs fontosságáról: A holnapi egy döntő lesz számunkra. Bármi megtörténhet, két topcsapat találkozik egymással. Az Allianz Aréna lángolni fog. Itt lesz az idő számunkra, hogy ismét egy hasonló kaliberű csapatot verjünk meg otthon.

Az ellenfél kontrajátékáról: Az övék az egyik legjobb kontracsapat. Liverpoolban már kaphattunk ízelítőt belőle, de megpróbáltuk megakadályozni a kontráikat. A szögleteknél és a szabadrúgásoknál is fontos, hogy a megfelelő játékos biztosítson hátul. Fontos, hogy jól fedjük le a területet, emberelőnyt alakítsunk ki és kivédekezzük ezeket a kontrákat. De természetesen szeretnénk vezetést szerezni. A Liverpool egységesen fog támadni minket, ezért nincs jelentősége, hogy Salah az elmúlt nyolc meccsen csak egy gólt lőtt. Meg akarjuk mutatni magunkat és minden párharcba bele akarunk állni.

A korábbi ujjsérüléséről: Rég nem volt téma. Igaz, hogy februárban sínt kellett viselnem, de jelenleg nem zavar az ujjam. Minden játékos koncentrált, kapitányként nem kell emlékeztetnem őket arra, mennyire fontos ez a parti. Mindannyian tudjuk milyen fontos a klub számára, ezért megpróbáljuk kiharcolni a győzelmet.

Kloppról: Ő egy pozitív értelemben vett őrült. Mindig a legjobbat akarja a csapata számára, ráadásul nagyon érzelmes. Mainzban, Dortmundban és Liverpoolban is a legjobbat akarta, ezért van edzőként nagyon sok rajongója is.

Neuer: Ez egy döntő lesz számunkra – az Allianz Arena lángolni fog
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top