Bundesliga

Kiütöttük a Farkasokat, élen a Bayern | Összefoglaló: FCB 6-0 WOB

A Bayern a Wolfsburg csapatát fogadta a Liverpool elleni nyolcaddöntő-visszavágó előtt. A gárda már az első félidőben berámolt két gólt, majd a másodikban eldöntötte az összecsapást és legyalulta ellenfelét.


A mérkőzés egyik legjobbja harcol a labdáért a francia Rousillon ellen. – Forrás: Bayern München


| Felállások:

FCB: Neuer – Kimmich, Hummels, Boateng, Rafinha – Thiago, Martinez (Goretzka) – Müller, James (Sanches), Gnabry (Ribéry) – Lewandowski

WOB: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt (Malli), Guilavogui, Arnold (Rexhbecaj) – Mehmedi (Steffen), Weghorst, Brekalo

Gólok: Gnabry (34′), Lewandowski (37′, 85′), James (52′), Müller (76′) és Kimmich (82′)


| A mérkőzés összegzése:

Jerome Boateng és Mats Hummels újra együtt játszhatott a védelem közepén, ismét kezdett Thomas Müller is (ezt a három játékost pucolta ki Löw a válogatottból), valamint leborotválta bajszát jobbhátvédünk, Joshua Kimmich. Niko Kovac tehát nem tartalékolt a ‘Pool elleni találkozóra.

A meccs gyors ütemben kezdődött és a Bayern erős nyomást gyakorolt a vendégekre. Ugyan Neuer a második percben csúnyán eladta a labdát, nehéz dolga nem volt egy szituációban sem saját kapuja előtt. Az első félórában leginkább a Wolfsburg vb-bronzérmes belga kapusa, Koen Casteels volt főszereplő, ötször is játékba kellett avatkoznia. Aztán a harmincnegyedik percben Müller kapott egy jó labdát, beljebb húzta, majd nagyszerűen tálalt Serge Gnabry elé, aki nem hagyta ki öt méterről.


1:0 – Serge Gnabry (34′)


Három perc elteltével újra gólt láthattunk: James ugratta ki a gólszerző Gnabryt, aki leshatárról indult, majd önzetlenül bepasszolta Lewandowskinak, aki belőtte, így a góllövőlista élére állt, valamint ezzel megszerezte 196. bajnoki gólját, mellyel a Bundesliga legjobb idegenlégiósa lett. Szép játék volt!


2:0 – Robert Lewandowski (37′)


A félidőig még megemlítendő, hogy Javi Martínez fájdalmas arccal került a földre, miután a zöldek középpályása, Arnold megtaposta lábát. Nyolcasunk pályán maradt a második játékrészre is (az 55. minutumban jött le), amelynek elején James Rodriguez szerzett gólt, eldöntve ezzel a meccset.


3:0 – James Rodriguez (52′)


A harmadik gól után kicsit lejjebb ült a találkozó irama – egy rövid időre. Müller került nagy helyzetbe, de hibázott, majd Goretzka is ráküldött egy rakétát, de Casteels szépen védett. Élő klublegendánk másodjára már nem rúgta a hálóőrbe, találatával már a Bayern állt jobban a bajnokságban a rúgott gólok tekintetében is!


4:0 – Thomas Müller (76′)


82. perc – Kimmich-gól, 85. perc – Lewandowski-gól. A Bayern gálát rendezve zárta a mérkőzést, a polák találata után pedig a játékvezető nem sokkal le is fújta azt.


5:0 – Joshua Kimmich (82′)


6:0 – Robert Lewandowski (85′)


A mérkőzés legjobbjai Müller, James és Kimmich voltak, de a mai meccs jellemzője volt, hogy a bajoroknál nem igazán volt negatív irányban kiemelkedő focista. A Dortmund győzött ugyan a Stuttgart ellen, de így is a Bayern München áll a Bundesliga élén – jobb gólkülönbségével. Szerdán azonban a szezon egyik legfontosabb találkozója következik, reméljük sikerül a feltámadó Bayernnek továbbjutnia az angol Liverpool elleni, gól nélküli párharcból.


| Statisztikák:

Forrás: Eredmények.com

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top