Egyéb

Farkasokkal táncolva hangolhatunk a Liverpoolra | Előzetes: FCB – VFL

Négy nappal a Pool elleni hazai BL-meccs előtt az öt bajnoki óta veretlen Wolfsburg ellen főpróbázhat saját közönsége előtt a Bayern. Klubtörténelme eddigi legjobb idegenbeli szereplésével a liga második legerősebb vendégcsapata a VFL, 12 meccsből hetet tudtak megnyerni, a tabellán jelenleg a hetedikek. Nem csak a szerdai meccsre való jó előpróba miatt fontos ez a találkozó, a Salátástálért folytatott küzdelemben is szüksége van minden pontra a négy forduló alatt hét egységet ledolgozó Bayernnek. A meccsel párhuzamosan lép pályára a Dortmund is, hazai pályán a Stuttgartot fogadják.

A statisztika szerint nem sok jóra számíthatnak a zöld-fehérek, ugyanis még soha nem győztek a Bayern otthonában – a Rekordbajnok a legutóbbi 12 bajnokijából 11-et megnyert, a két csapat legutóbbi 15 meccséből 13-szor a bajorok jöttek ki győztesen – Bruno Labbadiának sincsenek jó emlékei, legutóbbi 11 meccsét elveszítette edzőként a Bayern ellen, a következő fiaskó negatív Bundesliga rekordnak számítana. Ősszel Lewa duplájával és James góljával 3-1-re győzött a München. Egy újabb Robert találattal (vagy öttel), a Bayern támadója a ligatörténelem legeredményesebb idegenlégiósának mondhatná el magát – immáron egyedül.

A Liverpool elleni meccs peremén nagy kérdés, hogy milyen összeállítással küldi ki csapatát a horvát mester: A válogatottból kirakott Boateng, Hummels és Müller közül vélhetően csak egy játékos lenne szerdán kezdő, de felfokozott bizonyítási vágyuk miatt mindhárman lehetőséget kaphatnak a Wolfsburg ellen. Tolisso még rehabilitál, Robben ismét megsérült, Coman sem bevethető – bokaproblémái miatt Alaba játéka is kérdéses. A túloldalon Ginczek, Camacho és Azzaoui  nem léphet pályára.

Ég a bizonyítási vágy a srácokban – kérdés Kovac lehetőséget ad-e nekik, vagy inkább a Pool elleni meccsre állítja össze csapatát. | Kép forrása: BILD



Nyilatkozatok:

Niko Kovac: Ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz számunkra – jó szériában vagyunk és a hétvégén folytatni akarjuk ezt. A Wolfsburg tényleg elég jó nyomon jár és az övék a liga második legjobb idegenbeli csapata. Bruno Labbadia remek munkát végez. Nem becsüljük őket alá, pokolian oda kell figyelnünk. (…) Minden nap érzem és a játékosaim testbeszédén is látom, hogy a finisbe érkezünk. Még három hónap van vissza, amelyben mindent megnyerhetünk. Sokat akarunk, de ezért küzdenünk kell. Részletek…

Bruno Labbadia: Az észlelhető, hogy a Dortmund pontvesztései miatt a Bayern szimatot fogott. Ismét teljes erejükben tértek vissza. Egy nagyon nagyon erős ellenféllel számolunk. Viszont a liga legerősebb idegenbeli csapatai közé tartozunk és nem olyan egyszerű csak úgy kiütni minket. Ezért számolhatunk azzal, hogy egy érdekes mérkőzés lesz (…) Ha kívánhatnám, természetesen labdatartós focit játszatnék. De meglátjuk mi lehet szombaton, egy kicsit mindig az ellenfélen is függ. Megpróbáljuk játszani a játékunkat, még ha valamennyire alkalmazkodnunk is kell. (…) Megvan az esélyünk a pontszerzésre. Az embernek hittel kell nekivágnia, még ha a Bayern egy topcsapat is. Azzal az önbizalommal kell Münchenbe utaznunk, amellyel az eddigi idegenbeli meccseinkre tettük. Érettségi teszt előtt állunk és mindent megteszünk azért, hogy jó mérkőzést szállítsunk.

Előzetes kezdőcsapatok:

FCB: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha – Martinez, Thiago – Gnabry, James, Ribéry – Lewandowski

VFL: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui – Gerhardt, Arnold – Mehmedi, Steffen – Weghorst

A mérkőzést szombaton, 15:30-as kezdettel a Sport2 közvetíti élőben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top