Akadémia

Sauer: Három-négy játékost akarunk felkínálni az vezetőedzőnek

A Bayern kimondott célja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen az utánpótlásképzésbe és a fiatal játékosok leigazolásába, csapatba integrálásába. David Alaba óta viszont csak gyenge próbálkozásokat láthattunk. Vajon lesz érdemi változás a jövőben? A Campus vezetőjét kérdezték.

Jochen Sauer: Tény, hogy pár éve nem került fel utánpótlásjátékos a proficsapatba. A keret az elmúlt években erősen változott, most már csak világklasszis játékos szerepel benne.

Legutóbb David Alabának sikerült beépülnie a profik közé – úgy tűnt a 17 meccsen játszó Hojbjergnek is lehet esélye, de neki sem sikerült az áttörés: 2016-ban a Southamptonba igazolt, ahol idén már csapata alapemberének számít. Münchenben nevelődött Emre Can is, aki a Liverpool sikerszériájának egyik fontos játékosa volt, jelenleg pedig a Juventus alkalmazottja. A szintén nagy reménységnek induló Gianluca Gaudino a St. Gallen és a Chievo után pár hónapig csapat nélkül is volt, januárban végül a svájci bajnok Young Boysban kötött ki.

„A fiatal játékosoknak nem egyszerű helyet találni. A játékosaink számára ez egy esély, hogy pályázzanak a profik közé. Mindent meg kell tenniük, hogy odáig jussanak.” – folytatta Sauer, majd megszólalt a Bundesligában 5 percre, de nagyon ígéretesen bemutatkozó Jeongról is:

Jeong a Gladbach elleni 5-1-es idegenbeli győzelem során mutatkozott be a Bundesligában – a BL-ben is játszott már  idén a Bayernben.

„Minden képessége megvan, ami fontos, hogy a jövőben a Bundesligában játsszon.” A dél-koreai szélvész már nyáron eltökélten lenyilatkozta, hogy fel akar jutni a Bayern proficsapatába, de német tanára sem látott nála szorgalmasabb diákot. Gyors, intelligens, mindkét lábát jól használja. Egy újabb potenciális jelölt az FC Bayernnek.

De hogy sikerül-e új Müllert találni, azt Sauer sem tudja: „Nagyon nehéz ezt tervezni egy olyan klubbal, amely olyan elvárásokkal rendelkezik, mint az FC Bayern. Folyamatosan dolgozunk rajta. Azt akarjuk, hogy minden szezonban három-négy olyan játékost kínálhassunk fel a vezetőedzőnek, akiknek megvan a Bundesligához való potenciáljuk.”

Jelenleg talán Jeong és Zirkzee pályázhat a legjobb eséllyel arra, hogy újabb ifijátékos vesse meg a lábát a profik között.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top