Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Bízom Kahnban | Ollie: El tudom képzelni



Uli Hoeness a múlt héten beismerte, hogy Oliver Kahn lehetséges utódja lehet Rummeniggének és megbeszéléseket folytatnak a klub legendás kapusával, vezető személyiségével, hogy 2021-ben átvegye Kalle szerepét. 

Kahn azóta először, a ZDF-ben nyilatkozott a témában: El tudom képzelni. Tizennégy évet játszottam az FC Bayern Münchenben és hihetetlenül sok élményem volt ezzel a klubbal. Rengeteget köszönhetek ennek az egyesületnek. Ez nem csak egyszerű észdöntés, hanem egy érzelmi döntés is. (…) Lesznek még megbeszélések, lépésről lépésre konkretizáljuk a dolgokat. Gyakran tanácskozunk, meglátjuk hogy konkrét lesz-e.

A Bayern legendás kapusának azonban nem olyan egyszerű a váltás, némi átszervezést igényelhetnek a jelenlegi vállalkozásai:  „Azt sem feledhetjük, hogy 10-11 éve nem vagyok a klubnál és ezekben az években sokat felépítettem, alapítottam egy-két céget, felelősségem van a dolgozóim felett. Nem tudom egyszerűen csak azt mondani, hogy ennek véget vetek, mindent eldobok magamtól és máris rendelkezésre állom.”

Az átmeneti szerep természetesen óriási segítség Kahn számára: Ez egy olyan formája az átmenetnek, amelyet nagyon is el tudok képzelni, és amely általam is javasolt volt.




Karl-Heinz Rummenigge természetesen támogatja, hogy a kapuslegenda váltsa őt hű szolgálatai alól:  Ha az a terv, amit Uli a Sport1-en elmondott, akkor az egy nagyon jó kis történet. Bízom benne! Kahn egy nagyszerű játékos volt a Bayern Münchennél, van fogalma a labdarúgásról – ráadásul gazdasági és pénzügyi ügyekkel is nagyon jól foglalkozik. Szóval miért ne menne neki? Én bízom benne.

A Bayern gazdasági igazgatója azért finoman felhívta Olli figyelmét a klub méreteire: Mielőtt átadom a stafétabotot, egy bizonyos időt el kell töltenie a klubnál. Nem feledhetjük, hogy a Bayern München a maga 700 millió euró fölötti pénzforgalmával már nem egy középvállalkozás.

A hírek értelmében Oliver Kahn 2021-ben venné át teljes mértékben Rummenigge szerepét. 2020-tól pedig úgymond tanululóévet tölt el a klub jelenlegi vezetőségében. A klubelnök, Uli Hoeness júniusig dönt jövőjéről.

Matthäus, Kahn korábbi állandó klub és válogatottbeli csapattársa is hisz Kahn képességeiben: Oliver a pályán egy vulkahn volt. De a pályán kívül mindig megfontolt volt és mindent megtett a sikerért. Ha megkapja az új pozícióját, ami úgy tűnik, akkor ez továbbra is elmondható lesz róla.

Rummenigge: Bízom Kahnban | Ollie: El tudom képzelni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top