Egyéb

Lewandowski történelmet ír, beérte Pizarrot



A Bayern 29 éves lengyel támadója a Mönchengladbach elleni 5-1-es győzelem során elért duplájával a 194. és a 195. gólját szerezte a Bundesligában – pontosan annyit, mint amennyit a ligatörténelem eddigi leggólerősebb idegenlégiósa, Claudio Pizarro lőtt.

A lengyel 280 meccs alatt hozta össze a rekordbeállítást, góljai mellé 60 gólpasszt is kiosztott, míg a 40 éves, továbbra is aktív „Pizza” 464 meccsen lépett pályára eddig.

Lewa 195 gólból 121-et a Bayern mezében ünnepelhetett, a többit a Borussia Dortmund játékosaként szerezte. Csak idő kérdése, míg egyedül mondhatja el magát a ligatörténelem leggólerősebb idegenlégiósának, legközelebb a Wolfsburg ellen lesz esélye újabb gólokat szerezni.



Robert a Bundesliga történelmének összesített góllövőlistáján az 5. helyre is felzárkózott, jelenleg 18 góllal van lemaradva a 213 gólos Manfred Burgsmüllertől és 25-tel a 220 gólos Jupp Heynckestől.

Forrás: Transfermarkt

Természetesen nem csak ennyi fűződik Lewandowski nevéhez: Gladbach elleni duplájával a Bayern München bajnoki történelmének harmadik legeredményesebb játékosává lépett elő, megelőzve a 119 gólos Roland Wohlfahrtot. Rummenigge 41 találattal előzi meg őt, Gerd Müller 365 gólja pedig örökös rekordnak tűnik.

Forrás: Transfermarkt

Lewandowski történelmet ír, beérte Pizarrot
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top