Bundesliga

Fontos hiányzók, de felzárkózási lehetőség a forduló rangadóján | Előzetes: BMG-FCB

A 24. forduló rangadóján a Bayern pontszámban beérheti az Augsburgban péntek este vereséget szenvedő, csapnivaló formában lévő Dortmundot – ehhez a szintén formán kívüli, tőlünk nyolc ponttal lemaradó Mönchengladbach otthonában kellene nyernie Niko Kovac csapatának, ami finoman szólva sem tűnik egyszerű feladatnak. A bolhák ellen sosincs könnyű dolga a Bayernnek, az őszi meccset például 3-0-ra nyerték meg az Allianzban Stindlék, de a legutóbbi három Borussia Parkban megrendezett meccsen is a kilencből csak egy pontot tudtak elcsípni a müncheniek. 2014 óta a BMG szerezte a legtöbb pontot a Bayern ellen. Hazai pályán idei első kilenc meccsét behúzta a Gladbach, a legutóbbi két találkozójukat azonban simán, egyaránt 3-0-ra veszítették el a Hertha és a Wolfsburg ellen. Nem mondhatni hogy a Bayern sziporkázna, de sovány, fontos győzelmekkel araszol egyre előrébb a bajnokságban.

Niko Kovac dolgát nehezíti, hogy újabb játékosokkal nem számolhat. A visszatérésen dolgozó Tolisso és Robben mellett a futóedzéseket már elkezdő Coman, a vírusos gyomorfertőzéssel küzdő Ribéry, és a bokafájdalmakra panaszkodó Alaba és Goretzka sem állhat a rendelkezésére. A betegség miatt egy darabig kérdéses Neuer, Ulreich és Hummels hármas viszont a csapattal tarthatott – csakúgy, mint a Bayern II-ben remeklő Wooyeong Jeong is, akit a Bayern mestere a BILD szerint kiemelt figyelemmel követett a csapat záróedzésén és akár fontos szerepet is kaphat a balszárnyon. Rajta kívül Shabani és Mai is a csapattal tartott az utánpótlásból, de ott lesz a Bayern kanadaija, Alphonso Davies is a keretben. A hazai oldalon is lesznek fontos hiányzók: Ibrahima Traoré, Mamadou Doucoré, Michael Cuisance és Josip Drmic szolgálataira biztosan nem számíthat Dieter Hecking, de Raffael játéka is kérdéses.

A hazaiaknál a bajnokságban 10 gólos Alassane Pleára, a 9 gólos és 7 gólpasszt adó Hazardra és az 5 gólos, 4-et asszisztoló Hofmannra lesz érdemes odafigyelni. Kérdés, hogy Niko Kovac ezúttal játszatja-e majd az elmúlt meccseken sorozatosan kimaradó Müllert, akit Robert Lewandowski is kifejezetten hiányolt elől.




Neuer kikúrálta az influenzát, bevethető a Gladbach ellen.

Nyilatkozatok:

Dieter Hecking: Nincs okunk arra, hogy bizonytalanok legyünk. Igaz, hogy a legutóbbi három meccset nem nyertük meg, de nincs rajtunk nyomás, a liga két legjobbjának is voltak szakaszai, amikor nem voltak annyira eredményesek. A Bayern elleni meccsek mindig különlegesek, nagy felhajtás övezi. Ugyanazt kell felvonultatnunk a pályára, amit az elmúlt meccseken jól csináltunk. Jól kell védekeznünk és hatékonynak kell lennünk elől, mert a Bayern ellen nem sok lehetőséget kap az ember. Fontos, hogy mi is birtokoljuk a labdát. Nem a mi feladatunk visszavonulni és várni a Bayernt. Megígérhetem, hogy bátrak leszünk és támadni akarunk majd. Nagyon jó napot kell kifognunk.

Niko Kovac: Feltétlenül szükségünk van a három pontra. Jelenleg jó szakaszunk van, a Borussiának nem. De az eredmények nem mindig tükrözik a teljesítményt, nem fogjuk alábecsülni őket. Nehéz meccs lesz, a gladbachi atmoszféra mindig nagyszerű, nekik pedig a kisebb hullámvölgy ellenére nagyszerű csapatuk van. Az őszi meccsen három kapitális hibát vétettünk. Ezúttal jól fogunk védekezni, de Lewandowskit is támogatni fogjuk. Részletek…

Előzetes kezdőcsapatok:

BMG: Sommer – Lang, Elvedi, Ginter, Wendt – Kramer – Neuhaus, Hofmann – Hazard, Stindl, Plea

FCB: Neuer – Rafinha, Süle, Boateng, Kimmich – Martínez, Thiago – Gnabry, James, Müller – Lewandowski

A mérkőzést szombaton 18:30-as kezdettel a Sport2 közvetíti élőben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top