Bundesliga

Kovac: Nem siránkozunk a hiányzók miatt, vannak alternatíváink



A Bayern München vezetőedzője a Mönchengladbach elleni vendégmeccs kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Sven Ulreich edzett ma, Mats Hummels is. Manuel Neuer viszont nem, de reméljük, hogy holnap ismét megteheti. Robben és Coman továbbra sem áll rendelkezésre. David Alabának bokafájdalmai, Franck Ribérynek gyomorbántalmai vannak, ő biztosan kiesik szombatra. Leon Goretzkának szintén panaszai vannak a bokájára. Hogy Alaba és Goretzka játszhat-e, azt holnap tudjuk megmondani.

Robbenről: Már három hónapja nem áll a rendelkezésünkre, nem tudom megmondani hogy mikor vehet részt ismét a csapatedzésen. Ha nem lesznek már fájdalmai, ismét velünk lehet. Napról napra kell figyelnünk, hogyan fejlődik.

Rafinha kritikájáról: Senki nem állhat a csapat, a klub és a játékosok fölött és senki nem kritizálhatja így az edzőjét. Érzelmileg mindig mond valamit az eber, amit később megbán. Rafinha tőlem és a csapattól is bocsánatot kért. De ebben a formában ez természetesen nem fordulhat elő többé.

A hangulatról: Természetesen van két-három elégedetlenebb játékos, de a nehezebb időszakban nem mindenki volt az. Levontuk a megfelelő következtetéseket, minden érintettel. Viszont ellenkezem azzal, hogy sok elégedetlen játékos van a csapatban. Ha az ember győz, minden érv mellette szól, ha nem, akkor minden ellened van.

A Gladbachról: Jelenleg jó szakaszunk van, a Borussiának viszont nem. De az eredmények nem mindig tükrözik a teljesítményt. Nem fogjuk őket alábecsülni. Nehéz mecccs lesz, a gladbachi atmoszféra mindig nagyszerű.

James jövőjéről: A szezon végén természetesen van beleszólási jogom a dologba, de ezt közösen fogjuk megbeszélni. Szembesítjük egymással a pro és a kontra érveket. A teljesítmény a döntő.



Thomas Müllerről: Mától csak azokról a játékosokról fogok beszélni, akik játszottak. Természetesen a média számára egyszerű beszélni azokról, akik a padon ülnek. De mi ezt nem csináljuk többé. Remélem ez érthető volt.

A kidőltek pótlásáról: Nem siránkozunk. Mindig van elegendő jó játékosunk, akiknek lehetőséget tudunk adni. Van két-három lehetőség, de a végső döntés még nem született meg. Wooyeong biztosan egy alternatíva. Alphonso Daviesnek szüksége volt egy teljes mérkőzésre, ezért 90 percet játszott a második csapatunkban. Nem azért nem játszik, mert nem elég jó számunkra. Ő is alternatívát jelent. Remélhetőleg megtaláljuk a jó egyensúlyt.

Az odavágó revansáról: Az őszi meccs viszonylag egyszerű, három kapitális hibát vétettünk. Túl gyorsan adtuk el a labdákat. A Glabach a kisebb hullámvölgy ellenére igazán jó csapat. Meglátjuk, hogy elhozzuk-e a három pontot tőlük.

A következő irányadó (?) mérkőzésekről: Játszunk még a Wolfsburg ellen, akik szintén nagyon jók. A Liverpool, a Mainz elleniek mind nehéz meccsek lesznek, senkit nem szabad alábecsülni. Minden csapatnak pontokra van szüksége a ligában. Jön a véghajrá, amikor mindenki teljesen másképp áll hozzá a dolgokhoz. A következő két meccs semmit nem fog eldönteni.

A taktikáról: Ez egy kicsit bonyolultabb ennél. Liverpoolban elsősorban jól kellett állnunk a lábainkon, sok védekező munkát kellett vállalnunk. A Hertha ellen fáradtak voltak a lábaink, előtte viszont mindig meglőttük a góljainkat. Most egy kicsit kevesebbszer találtunk be, ezért nem szabad mindent rossznak látni. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Hétvégén jól fogunk védekezni, de természetesen Lewandowskit is támogatni fogjuk. Jelenleg nem egyszerű számára. Szükségünk van azokra a játékosokra, akik csatlakoznak hozzá a büntetőterületnél, hogy megnyissák előtte a területet.

A Bayernnek komolyan szóba hozott Timo Wernerről: Ő egy jó játékos.

Kovac: Nem siránkozunk a hiányzók miatt, vannak alternatíváink
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top