Bajnokok Ligája

„Egyik csapat sem jön szívesen Münchenbe” – Reakciók: LFC 0-0 FCBA Liverpool elleni gólnélküli döntetlen reakciói. Visszavágó három hét múlva Münchenben.

Niko Kovac: Itt Liverpoolban így lábon maradni klasszis dolog. Taktikailag, fizikálisan és mentálisan is igazán jó munkát végeztünk. Mindenki dolgozott mindenkiért. Ez a mai meccs jelmondata. Nem annyira egyszerű itt, de ma elértük a célunkat. Ma mindenki mindent a másikért. Ha mindenki koncentrált, az meg is térül.

▪ A Bundesligával való különbségekről: A Bundesliga fontos, de sok játékos a Bajnokok Ligájában valami nagyobbat, ragyogóbbat lát. Itt mindent belead az ember, ezt kívánom a Bundesligára is. A srácok klasszisak voltak hátul. Nem sokat engedtünk az ellenfélnek.

▪ A felállásról: Javit vettem a fejembe és Ribéryre is gondoltam. Az ilyen meccseken olyan személyiségekre és játékosokra van szükség, akik éltek már át hasonlót.

Manuel Neuer: Természetesen tudtuk kivel találkozunk. A Liverpoolnak gyors támadói vannak. Jól dolgoztunk össze és szervezettek maradtunk. Jó eredményt akartunk elérni. Kár, hogy mi sem lőttünk gólt. Mindig jól jön egy idegenbeli találat, de elől talán hiányzott az a pár százalék, amelyet a védelembe fektettünk bele. A kiindulóhelyzetünk nem olyan rossz.

Javi Martínez: Az Anfielden játszani egy álom. Elégedett vagyok a csapatteljesítménnyel és a saját teljesítményemmel is. De 180 percet játszunk, Münchenben lesz még egy visszavágó is. Még semmi nem sikerült. Münchenben mindent meg kell tennünk és győznünk kell. Egy erős csapat ellen maradtunk kapott gól nélkül, elégedettek lehetünk.

Mats Hummels: Elégedettek lehetünk mindenki teljesítményével. Fegyelmezettek voltunk és megfogadtuk az edző utasításait. Ma az volt a célunk, hogy az ellenfél erősségeit kivonjuk a játékból. Ezt kimagaslóan csináltuk. A támadóhármas tempóját akartuk megtörni. 50:50 százalékon látom az esélyeket. Otthon győznünk kell. A helyzet világos, ezt a meccs előtt is elfogadtuk volna. Münchenbe egyik csapat sem jön szívesen.

Hasan Salihamidzic: Jó mérkőzést játszottunk. A srácok mindent beladtak és koncentráltak voltak. Talán többet is tudtunk volna támadni, hogy újabb helyzeteket alakítsunk ki. Ha az ember kis hibát vét, megbüntetik. Nagyon jól építkezett a védelemből a csapat. Jöhet a folytatás, nagyon tüzes meccs lesz. Örülünk és elégedettek vagyunk az eredmény miatt, de nem vagyunk eufórikus hangulatban. Az egész csapatteljesítmény top volt.

▪ A védelemről: Martínez nagyon jó meccset játszott, Hummels is lenyűgöző volt. Összességében jó csapatteljesítmény volt, de Martínez kiemelkedően teljesített. Elcsípett egy pár olyan labdát, amelyek elég veszélyesek lehettek volna.Karl-Heinz Rummenigge: Nagyszerű teljesítmény volt, azt hiszem idén egy csapat tudta itt kapott gól nélkül megúszni. Csak gratulálni tudok a csapatnak, de még nem jutottunk tovább. Az eredmény nyitva hagyja a dolgokat, ez volt a célunk. Ettől függetlenül ez nem egy olyan eredmény, amellyel veszélytelenül vághatunk neki a visszavágónak. Münchenben egy újabb nagyon jó mérkőzést kell nyújtanunk, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. A tanulság: A Bayern Münchent soha nem szabad alábecsülni.

▪ A legutóbbi meccsekről: A csapat az elmúlt hónapokban jól teljesít. A legutóbbi 14-15 meccsen csak egyszer kaptunk ki. A csapat november óta nagyon jó, még mindhárom versenysorozatban ott vagyunk. Bármi lehetséges.

▪ Niko Kovacról: A csapatteljesítmény ma nagyon jó volt, az edző taktikailag nagyon jól felkészítette a játékosokat. A srácok nyilvánvalóan azt hajtották végre, amit az edző megadott nekik. Azt hiszem egy fontos meccs volt számára. A BL kieséses szakaszban jönnek a komoly összecsapások, ahol az edző képes taktikailag is befolyásoló tényező lenni.

▪ A játékosok reakciójáról: Nem volt partihangulat az öltözőben és ennek nagyon örülök. Elégedett hangulat volt, a csapat tudja, hogy Münchenben egy nehéz meccs vár rájuk.

Jürgen Klopp: Nagy hűhó övezte a mérkőzést, majd 0-0 lett a vége. Ez nem álomeredmény, de tudunk ezen még dolgozni. A Bayern szuperul koncentrált és megnehezítette az életünket. Ezt saját magunk is megtettük és az utolsó labdákat gyakran passzoltuk az ellenfélnek. A Bayern utolsó vonala nagyon jól játszott. Mindkét csapat mélyről játszott és várt a hibákra. El kell fogadni az eredményt. Most 0-0 az állás és játszhatunk még egy mérkőzést.

Joel Matip: A Bayern egy szuper csapat és Európa legjobbjai közé tartozik. Ma nem minden jött össze. De nem kaptunk gólt és pozitívan tekintünk a visszavágóra. Természetesen győzni akartunk. Minden nyitott, ez nem egy rossz kiindulópont számunkra. Mindkét csapat képes megalkotni a saját lehetőségeit.

„Egyik csapat sem jön szívesen Münchenbe” – Reakciók: LFC 0-0 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top