Akadémia

Együttműködés a Dél-Koreai Szövetséggel



A Bayern február 11-én bejelentette, hogy a nemzetközi stratégiája részeként partneri megállapodást kötött a Dél-Koreai Labdarúgó Szövetséggel, a KFA-val. Ez a második ázsiai térségből való együttműködés, 2018 májusában a JFA-val, a Japán Szövetséggel jött létre az egyezség, amelynek keretein belül a klub fejlődési lehetőséget kínál a helyi edzőknek, játékosoknak, akik közül a legtehetségesebbek Münchenben is bizonyíthatják tehetségüket.

Rummenigge: A dél-koreai labdarúgás nagyszerű tehetségekkel rendelkezik az utánpótlásban, remek munkát végeznek – ezt nem csak a tavaly érkező Wooyeong Jeong esetében láthatjuk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy megköthettük ezt a megállapodást és támogathatjuk a KFA-t ezen a pozitív úton, illetve közösen léphetünk a következő szintre.

A dél-koreai küldöttség Miroslav Kloséval pózol.

Myung-bo Hong, a KFA képviselője: A szövetségünk számára ez egy nagyszerű megállapodás és lépés, hogy tovább folytassuk a célunkat. A 2002-es VB elődöntőben játszottam a Bayern jelenlegi utánpótlásedzője, Miroslav Klose ellen, tehát ismerem a kvalitásait és biztos vagyok abban, hogy a koreai tehetségeink a Bayern támogatásával és a megállapodás részleteivel arra a szintre érnek, amelyet az európai topbajnokságok klubjainak ifijeitől manapság elvárnak. Ez nem csak a játékosaink, csapataink és edzőink, hanem az egész koreai labdarúgásnak egy nagyszerű lehetőség.

Az U23-mas dél-koreai válogatott a 2018-as Ázsiai Játékokat is megnyerte.

A KFA-val és a JFA-val való közreműködés mellett a Bayern további öt ázsiai futballiskolával működik együtt, ebből 1-1 Thaiföldön és Japánban, három Kínában található meg. Emellett a bajorok a denveri egyetem utánpótlásrészlegével és az FC Dallasszal is szoros össszeköttetésben állnak – utábbi partnerség első gyümölcseként igazolta le a Bayern a 18 éves amerikai belsővédőtehetséget, Chris Richardsot is, aki egyelőre a klub  utánpótlásában fejlődhet tovább.

 

Együttműködés a Dél-Koreai Szövetséggel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top