Egyéb

L’Equipe: Németországban Lewa és Kovac keres a legjobban, de…



A francia sportlap, a L’Equipe a napokban készített rangsort Európa topbajnokságainak edzői fizetéseiről.

Az öt európai topliga tíz legjobban kereső vezetőedzője között Niko Kovac mellet további két ex-Bayernes szakember foglal helyet. Horvát mesterünk havi bruttó 580 ezer eurót tehet zsebre a Bayern Münchennél, amely így első ránézésre elég szép összegnek tűnhet, azonban ezzel mindössze a kilencedik legjobban kereső személy a listán – a német bajnokságban azonban első, havi 80 ezerrel keres többet a dortmundos Lucien Favre-nél (Dortmund).

Közel kétszer ennyit keres a tőlünk idő előtt elküldött Carlo Ancelotti a Napolinál (980.000 €), a manchesteri bajnokcsapatot összerakó Pep Guardiola pedig majd’ kétmilliót visz haza egy hónapban. A spanyol bajnokság jelenlegi másodika, az Atletico Madrid egyedi stílusú vezetőedzője, Diego Simeone fizuja több, mint az ötszöröse Niko Kovacénak. Az argentin fenomén a legbusásabb juttatást begyűjtő személy Európában, állítólag havi 3,3 millió eurónyi jutalomban részesül.


Image result for diego simeone ribery

Diegónak nincs jó hírneve Münchenben. – Forrás: GMS


Ezek mellett a futballisták béreit is sorba állította a francia lap, Lionel Messi maradt az élen Európában, állítólag 8,3 millió eurót kap a Barcától egy hónapra. Ez hat és félszerese a Bundesligában legjobban kereső Robert Lewandowski fizetésének (1,3 millió euró), a lengyel sztárcsatár be sem fért a legjobban kereső 10 játékos közé.  A német élvonal listáján őt követi a világbajnok hármas, Thomas Müller, Jerome Boateng és Manuel Neuer, akik 1.250.000 euróval gazdagodnak minden hónapban. A Dortmund jelenleg sérült csillaga, Marco Reus mindössze százezerrel van lemaradva Bayernben focizó honfitársai mögött.

Érdekesség, hogy a legjobban fizetett német állampolgárságú labdarúgó Mesut Özil, aki másfél millió eurót kap minden hó végén a londoni Arsenal gárdájától. Valószínűleg már nem sokáig számolhatja Londonban a kötegeket, hiszen klubváltásról pletykálnak körülötte…

Európa tíz legjobban kereső játékosai közé tehát egy Bayernes sem fért be.

L’Equipe: Németországban Lewa és Kovac keres a legjobban, de…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top