Bundesliga

Kovac: Arányaiban is megérdemelt győzelmet arattunk



A Schalke elleni 3-1-es bajnoki győzelmet követő reakciók. Lemaradásunk 5 pontra csökkent a Dortmunddal szemben.

Niko Kovac: Azt hiszem az első félidőben nagyon jól csináltuk, részben a másodikat is. De a 120 perces kupameccsnek érződött a hatása, ez tapasztalható volt Dortmundban is. Ha a 75. percben 3-0-ra vezetsz, tulajdonképpen semminek nem szabad már történnie. Ezért elővigyázatosak voltunk. De úgy gondolom arányaiban is megérdemelt győzelmet arattunk.

Leon Goretzka: Nagyon korán kezdtünk el nyomást gyakorolni, jól vágtunk bele a mérkőzésbe és a Schalke első félidőben elkövetett hibáit jól használtuk ki. De ismét túl sok gólhelyzetet hagytunk az ellenfélnek. Végsősorban azt hiszem magabiztos győzelemről beszélhetünk. A Dortmund 3-3-mas döntetlenje után ez természetesen egy olyan lehetőség volt, amellyel szívesen éltünk.

Serge Gnabry: Számomra ez egy szuper hét volt, de a Bayernnek is. Nagyon fontos volt, hogy továbbmenjünk a kupában, ma pedig megszerezzük a három pontot. Ez újabb önbizalmat biztosít nekünk. Azáltal, hogy később játszottunk és értesültünk a Dortmund eredményéről, tudtuk mi a meccs tétje. Minden meccset meg kell nyernünk, mindegy mit tesz a Dortmund. Hétről hétre a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk és behozni a hátrányunkat.

James Rodriguez: Azt hiszem ma egy jó meccset nyújtottam. De a legfontosabb, hogy győztünk. Igazságos eredmény született.

Domenico Tedesco: Összességében megérdemelt vereséget szenvedtünk. Azt hiszem, hogy főleg az elején nem jöttünk lendületbe, kicsit passzívak voltunk. A félidő után megpróbáltunk egyszer feljönni, de a legjobb fázisunk közepén kaptuk a harmadik gólt. Sajnos túl félénkek voltunk. Ha szeretnél valamit Münchenben, elől kell védekezni. Ezt nem tettük meg.

Bastian Oczipka: Rajta voltunk. Volt pár lehetőségünk, főleg a második félidőben még 2-2 előtt. De ahogy bekaptuk a gólokat, annak nem szabad megtörténnie. Túl olcsón adtuk őket, most én sem találok rá magyarázatot. Főleg 1-1 után, amikor feljöttünk, jött a kapitális hiba hátul.

A mérkőzés összefoglalója:

Könnyed győzelem a Schalke ellen, csökkent a hátrányunk | FCB 3-1 S04

A Bundesliga 21. fordulójában Gelsenkirchen első számú csapata, a Schalke Nullvier látogatott el az Allianzba, hogy elszenvedje idei 11. vereségét. A Bayern München öt pontra közelítette meg a Dortmund csapatát. | Felállások: FCB: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Thiago, Goretzka – Gnabry (Davies 89′), James, Coman (Ribéry 67′) – Lewandowski S04: Fährmann – Caligiuri, Bruma, […]

Kovac: Arányaiban is megérdemelt győzelmet arattunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top