Bundesliga

Javítási lehetőség a Bundesligában | Előzetes: FCB – S04

Sebastian Rudy távozása óta először tér vissza az Allianz Arénába, Goretzka is egykori csapata ellen léphet pályára.


Nagy elővárakozás övezi a Schalke elleni örökrangadót. Legfőbb oka ennek a Hertha elleni sikeres kupanyolcaddöntő, ahol a csapat bíztató csapatteljesítményre volt képes és 120 perc küzdelem végén végül 3-2-es győzelmet aratott. Niko Kovac is kiemelte játékosai hozzáállását, szenvedélyét és összetartását, de a horvát által összeállított ütős kezdőcsapat is ok lehet a jobb szereplésre.

A Bayern hátránya a Leverkusen elleni, idei negyedik vereség óta hét pont a Hoffenheimet fogadó listavezetőhöz képest, míg a Schalke 10 vereséggel csak a 12. helyen tanyázik, legutóbbi meccsüket a minket is beelőző Gladbachhal szemben veszítették el.  Nem csak teljesítménybéli gondjai akadnak a gelsenkirchenieknek, a számos sérült mellett Rudi Assauer klub és Bundesliga-legenda halála is mélyen érintette a Schalke-közösséget. A Királykékek ráadásul most a Bayern, a BL-ben pedig majd a City ellen fognak pályára lépni – Ellenünk biztosan Schöpf, Stambouli, Embolo nélkül, Nastasic még játéka kérdéses. Viszont elvileg már játszhat a Citytől igazolt, velünk is szóba hozott Matondo. Nálunk a kézsérült Neuer mellett a továbbra sem 100 százalékos Robben és a visszatérésen dolgozó Tolisso hiányzik.

A statisztika szerint nem sok jóra számíthatnak a kékek: Legutóbb 2011 márciusában, Raul góljával győzték le 1-0-ra a Bayernt. Azóta 17 tétmérkőzésből 14-et meg is nyert a Bayern – ősszel James góljával és Lewa büntetőjével győztünk 0-2-re. Azon a meccsen Goretzka először állt ki Bayernesként a volt közönsége elé, most ismét egykori csapata ellen léphet pályára. Csakúgy, mint a nyáron váltó Sebastian Rudy. Kérdés, hogy Niko Kovac alkalmaz-e rotációt  vagy az előző meccsről jól bevált kezdőt küldi a pályára.

A mérkőzést 18:30-as kezdettel a Sport2 közvetíti.




🗣 Sajtótájékoztató:

Kovac: Berlinben nagyon jó mérkőzést játszottunk. A meccs során nem volt olyan érzésem, hogy kikaphatunk. Minden passzolt. A Schalkétól egy szervezett csapatot várok. Fel kell készülnünk arra, hogy türelemjáték lesz. Korán ki kell használni a lehetőségeinket, hogy időben eldöntsük a mérkőzés sorsát. Részletek…

Tedesco: Jó napra van szükségünk, nem szabad sokat engednünk. Illetve szükségünk lesz még a szerencsére, hogy ne használják ki a lehetőségeiket. Akkor van esély. 100 százalékosan koncentráltnak kell lenni és mindent bele kell adni. Hihetetlenül nagy kedvünk van ehhez a mérkőzéshez! (…) Hummels vagy Boateng? Mindketten világbajnokok, én itt nem látok gyenge pontot.


👥 Előzetes kezdők:

FCB: Ulreich – Alaba, Boateng, Süle, Kimmich – Thiago, Goretzka – Coman, James, Gnabry – Lewandowski

S04: Fährmann – Caligiuri, S. Sané, J. Bruma, Oczipka – Bentaleb, Rudy – Harit, McKennie, Konoplyanka – Uth


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top