Átigazolási hírek

Hivatalos: A Bayern legkésőbb 2020-ig leigazolta Fiete ArpotA BILD tegnapi szivárogtatása és a HSV megerősítése után a Bayern is hivatalos keretek között tudatta, hogy legkésőbb 2020-ig leigazolta Fiete Arpot a Hamburgtól. A két csapat és a játékos úgy egyezett meg, hogy kizárólag Arp dönthet arról, hogy 2019 vagy 2020 nyarán csatlakozik a müncheniekhez.

Ralf Becker, a HSV sportigazgatója szólalt meg egyedül a témában: „A Bayern Münchennel való tárgyalások nagyon sportszerűek voltak. Fietet nagyon megviselte a kiesés, egyelőre feltétlenül maradni akart és segíteni nekünk a feljutásban. Ennek a célnak mindent alárendelt, és ez a jövőben sem fog változni.”

Arp tehát jövőben a Bayernben bizonyíthatja tehetségét. Alább olvashatok az átigazolás előzményeiről és a játékos jelenlegi formájáról is.ELŐZMÉNY a hivatalos bejelentés előtti napról:

A BILD információi szerint a HSV már eladta fiatal játékosát, Fiete Arpot a Bayernnek, az egyetlen kérdés hogy idén, vagy 2020 nyarán érkezik Münchenbe a fiatal ígéret. A müncheniek 2,5 millió eurót fizettek a hamburgiaknak és a játékos dönt arról, mikor csatlakozik új együtteséhez. A szerződést a lap szerint mindenki aláírta.

A német lap lehullajtotta a leplet a hónapokig húzódó ügyről: Arp 2017 őszén mutatkozott be a Bundesligában, majd 2018 tavaszán már a Bayern számított a legfőbb esélyesnek. Nem volt hátrány, hogy a játékos ügynöke, Jürgen Milewski korábban Hasan Salihamidzicset is képviselte. A bajorok ötmilliós fizetést és legalább négy éves szerződést ígértek, de Arp – édesapja akarata ellenére – nem akarta elhagyni a HSV-t. A Bayern nem adta fel, és különböző feltételekkel próbálta előre lefixálni az ügyet. Arp szerette volna, ha leigazolása után a bajorok visszaadják őt kölcsönbe a HSV-hez, de a münchenieknek nem tetszett ez az elképzelés, ugyanis inkább más klubba, például a Hoffenheimben játszatták volna a fiatal csatártehetséget. Hetekig tartó egyezkedést követően júliusban született meg az egyzség, Ralf Becker sportigazgató és Arp Münchenben tárgyalták le a szerződés részleteit. Minden fél boldog volt, főleg Arp, aki felfedezője irányítása alatt maradhatott az élvonalból kieső Hamburgban. De nem sokáig örülhetett, tíz meccs után menesztették bizalmasát, ezután 15 hónapig gólt sem lőtt a profiknál. Konkrétan 2017 októbere óta, az idei Német Kupa első fordulójáig, az Erndtebrück ellen talált be először. Idén 11 másodosztályú meccsen egy gólpasszt számlál.

Ezek után kérdés, mikor, milyen szerep juthat Arpnak a Bayernben. Vagy a Bayern II-ben? Mindenesetre a Nürnberg elleni 1-0-ás győztes kupameccset végigjátszotta, idén először szerepelt 90 percen keresztül a pályán és állítólag nem mozgott rosszul…

Hivatalos: A Bayern legkésőbb 2020-ig leigazolta Fiete Arpot
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top