Német Kupa

Kovac: Ütős csapatot fogunk kiállítani a Hertha ellen

Niko Kovac a Hertha elleni idegenbeli német kupanyolcaddöntő előtt tartott sajtótájékoztatót.

Berlinről: Mindig szép visszatérni a szülővárosomba. Kemény feladat áll előttünk. A Bundesligában kikaptunk itt, holnap revansot akarunk venni.

Neuerről: Manuel jól van, legszívesebben azonnal játszana – de meg kell várnunk a dokik zöld jelzését. Ezt még nem kaptuk meg, ezért biztosra megyünk. Abszolválta az edzést, biztosan alternatívát jelent. De még semmi biztosat nem tudok mondani.

Coman védőmunkájáról: King fantasztikus meccset játszott. Két komolyabb sérülése volt, még időre van szüksége. Az nem kérdés, hogy nagyszerű kvalitásokkal rendelkezik.

A védelemről és a Leverkusen elleni vereségről: Ha három gólokat kapunk, akkor a Bundesligában szinte lehetetlen négyet rúgni. A bajnokságban már háromszor kaptunk három gólt, illetve az Ajax ellen is. Ez színtiszta statisztika és  így hihetetlenül nehéz meccset nyerni. A váltásokban fejlődnünk kell. Vezetés után 12 pontot veszítettünk. Ez nem történhet meg többé. Mindegy ki ellen, hol és mikor, de 90 percen keresztül kell előredolgoznunk.

A személyi helyzetről: Arjen félbehagyta a tegnapi edzést, még nem érzi jól magát. Sanchesnek fájdalmai vannak a lábfejében, ezért ő sem edzett. Egyikük sem jöhet számításba holnap.
Thomas Müller eltiltásáról: Most csak egy tervünk van, a holnap mérkőzés megnyerése. Azt hiszem még nem gondolunk arra, mi lesz két vagy három hét múlva. Számítottam az eltiltásra, örülök, hogy nem kapott még többet.

A rotációról: Természetesen azok a játékosok, akik még nem játszottak, opciót jelentenek számunkra. De Franck például november elején játszott utoljára. Holnap egy ütős csapatot fogunk kiállítani a pályára.

A Hertháról: Mindig tüzesek, mindig motiváltak, mindig megmutatják, hogy képesek átlépni a saját határaikat. Azt hiszem ősszel volt három kapuralövésük, ebből kettőből gól született. Alkalmazkodnunk kell, jól védekeznek, gyorsan játszanak előre. Szervezettnek kell lennünk és ki kell használnunk a lehetőségeinket, hogy már korán jó irányba fejlődjön a játék. Kemény küzdelem lesz.

Az esetleges hosszabbításról és büntetőrúgásokról: A kupának megvannak a saját szabályai. Ez egy kieséses mérkőzés, már egy kisebb hiba által is kieshetsz. Csakúgy, mint a Berlin, ott kell lennünk – nem csak fizikálisan, hanem taktikailag is.

A büntetőrúgásokról: Tavalyelőtt, a döntőig vezető úton háromszor kellett büntetőt rúgnunk és egyszer sem gyakoroltuk őket. Az ember ezt nem képes gyakorolni. Meglátjuk mi vár ránk, de a célunk az, hogy 90 perc alatt nyerjük meg a meccset.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top