Interjúk és nyilatkozatok

Pavard: Tudtam, egy nap itt akarok játszaniA Bayern legfrissebb igazolása a BILD-nek adott interjújában válaszolt az új klubjával kapcsolatos kérdésekre is.

Benjamin Pavard leigazolását január elején jelentette be a Bayern, azóta most nyilatkozott először leendő klubjáról, illetve döntésének okairól a 22 éves francia világbajnok védő.

Nézzék: Sok klubbal hoztak szóba, egy ideig engem is idegesített. De amikor a Bayern ajánlatot tett, egy másodpercig sem kellett gondolkodnom. A Bayern számomra a világ legjobb klubja. Folytatni akarom a klub történelmét, sok címet akarok nyerni. Volt egy kulcspillanat: Amikor az elmúlt szezonban a VFB-vel ott álltam az Allianz Arena játékoskijárójában és láttam magam mellett a Bayern játékosait, illetve éreztem az atmoszférát, tudtam: Egy nap itt akarok játszani. A váltás számomra nem pénzkérdés. Szeretem Németországot, a mentalitást, a Bundesligát. Ezért akartam feltétlenül itt maradni. (…) Nem a francia vonatkozás volt az oka, hogy Münchenbe igazoltam. Rengeteg velem egykorú játékosa van a Bayernnek. Egy átmenet történik itt, amelynek én is a részese akarok lenni.

Pavard 35 millió euróért érkezik nyáron Stuttgartból, ahol a tavalyi szezont szó szerint végigjátszotta: A Bundesliga 34 fordulójának mindegyikén 90 percet töltött a pályán, de a világbajnokságon is meghatározó játékosa volt Franciaországnak: Hét meccsből hatot végigjátszott, csak a dánok ellen pihentette őt Deschamps. A 22 éves francia klasszis a klubjában a védelem tengelyében, a válogatottban jobb bekként bizonyított. Elárulta a Bayernben hol játszana szívesebben: Legszívesebben belsővédőként játszanék, de ha az edző a jobbhátvéd pozícióba vagy hatosként tesz be, számomra az sem probléma.

A 22 éves francia világbajnokot állítólag már télen hozta volna a Bayern, ezt Reschke határozottsága mellett Pavard szurkolóknak tett ígérete sem tette lehetővé: Mindenkinek megígértem, hogy ebben a szezonban maradni fogok. Tartottam a szavam. Törött orral játszottam a VFB-ért. Mindig az igazat mondtam. És most megígérhetem: Az utolsó napig feláldozom magam a VFB-ért, ezzel pedig bennmaradunk a Bundesligában.

Úgy látszik Pavard hamar fel fogja venni a „Mia san mia” mentalitást. Minden jót neki májusig a Stuttgartban, majd legfőképp nálunk!

Pavard: Tudtam, egy nap itt akarok játszani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top