Bundesliga

Kovac: „Az első félidő szenzációs volt, le akarjuk vadászni a BVB-t” | Reakciók: TSG 1-3 FCBA Bayern mestere szerint Niklas Süle a Bayern védelmének oszlopos tagja. A Hoffenheim elleni 3-1-es győzelem reakciói. 


🔴 Niko Kovac: Az első félidő szenzációs volt, ez is az elvárásunk. Ez az, amire képesek vagyunk. Az eredmény jó, jól indítottuk a tavaszi idényt, nyomást gyakorlunk a Dortmundra. Megérdemelt győzelmet arattunk, számolni kell velünk. Üldözők vagyunk, le akarjuk vadászni a BVB-t. Vadászni akarunk, bajnokok akarunk lenni. Lényeg, hogy a végén mi álljunk elől. Azt hiszem mindenki aki ma itt volt, látta hogy fizikálisan és játékban is ott vagyunk a szeren.

A második félidőről: A második félidőben ütésváltásba keveredtünk, amelyet egyáltalán nem akartunk. Egyszerűen csak összetettnek kell lennünk, zárnunk kell középen, s meglesznek a helyzeteink. Ebben nem igazán voltunk jók, sok volt a labdavesztésünk is. Öszességében megérdemelt győzelmet arattunk.

Leon Goretzkáról: Azzal, hogy a tizesen játszattam őt, megfelelő döntést hoztam. Leon céltudatos és mélységbe is tud mozogni. Egyre inkább megtérül számunkra. Az elmúlt hetekben és hónapokban nagyon jó munkát végzett.

Niklas Süléről (még a meccs előtt): Niklas nagyon sok meccsen játszott, nagyon gyors, nem sokat teketóriázik. A másik két védő előtt áll, ők egymással meccselnek.


🔴 Leon Goretzka: Összességében nagyon jó küzdelmet nyújtottunk. Az első félidő szuper teljesítmény volt részünkről, a markunkban tartottuk a Hoffenheimet és megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidő kissé zavarosra sikerült, de amikor vezettünk egy kontrát eldőlt a meccs. A Hoffenheim feljött és mindent bele kellett adnunk. Jól akartuk nyitni a tavaszt, fontos volt jó meccset abszolválni. A cél, hogy bajnokok legyünk. Ősszel úgy játszottunk, hogy hat pont hátrányt szedtünk össze. Most üldözők vagyunk.

A posztjáról: Ma a tizesen játszottam és ez egészen biztosan egy olyan pozíció, amely számomra örömet okoz. Ősszel egy sorral hátrébb játszottam. Azzal sem lenne problémám, ha a következő meccseken újra 90 percet kapnék.


🔴 Hasan Salihamidzic: Két arcunkat láthattuk. Az első félidő igazán jó volt, mindent az irányításunk alatt tartottunk. A második nehezebb volt, egyéni hibákkal tarkítva. Belementunk az adok-kapokba, majd nem sikerült egyégesnek lennünk és járatnuk a labdát. Gólt kaptunk a szögletünkből, lekontráztak minket. Féltünk, de a harmadik góllal ismét jók voltunk. Jó érzéssel vonultunk a téli szünetre, most pedig jó érzéssel kezdtük meg a tavaszt.

James vételi opciójáról: Van időnk rá. A téli szünet előtt sérült volt. Az edzőtáborban jól képviselte magát és jól edzett. Ő olyan játékos, aki ha formában van, akkor világklasszis.

Esetleges téli átigazolásról: Várjanak ki, ezt még nem tudom megmondani. Lucas Hernandez esetében irreális, hogy már a télen történik valami. Callum nagyon érdekes játékos, jó, értelmes beszélgetést folytattunk a Chelseavel.

Kahnról, mint esetleges leendő munkatársről: Együtt nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Egyáltalán nincs problémám vele. Az elnök is elmondta, hogy ha jön, akkor az igazgatótanács elnöke lesz. Szívesen nyerném meg vele öltönyben is a Bajnokok Ligáját.


🔵 Julian Nagelsmann: Az első félidő szörnyű volt, a második már jó, összhangban az őszi meccsel. Az első félidőben gyengék és félénkek voltunk, túlságosan elbújtunk, kevésbé voltunk agresszívak. Védekezőleg is kevés volt bennünk a bátorság, sokat futkároztunk hátra. A Bayernnek sok lehetősége volt, ezért elfogadjuk ezt a különbséget. Szünetben átálltunk. A második félidővel elégedett lehetek. Végsősorban megérdemelt Bayern győzelem született.


🔵 Nico Schulz: A mentalitásunkat illetően két különböző játékrész volt. Az elsőben túl mélyen álltunk, nem fejtettünk ki nyomást. A Bayern ellen ennek nincs értelme. Két-három olyan apróságot vétettünk el, amit korábban megbeszéltünk a csapattal.


🔵 Oliver Baumann: Nem jól kezdtük az első félidőt, nem támadtunk, csak védekezni álltunk be. Talán hiányzott belőlünk az érzelem. Félidőben megbeszéltük a hibáinkat és amikor átálltunk, több támadóerő volt bennünk. Bátrabbak voltunk, az már egyértelműen jobb volt. De jogosan kaptunk ki.

 

Kovac: „Az első félidő szenzációs volt, le akarjuk vadászni a BVB-t” | Reakciók: TSG 1-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top