Bundesliga

Izgalmas meccs, szép találatok | Összefoglaló: TSG 1-3 FCB



A téli szünet után a Bundesliga 18. fordulójában a Hoffenheim otthonába utaztunk, ahol kétgólos győzelemmel szereztük meg a sokat érő három pontot.


| Felállások:

TSG: Baumann – Posch, Vogt (Grillitsch, 56′), Hübner – Kaderabek, Demirbay (Geiger, 56′), Bittencourt, Schulz – Kramaric, Belfodil, Joelinton (Szalai, 79′)

FCB: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Martinez (Boateng (90′), Goretzka – Müller, Thiago (James, 78′), Coman (Gnabry, 73′) – Lewandowski

Gólszerzők: Schulz (59′), illetve Goretzka (35′, 46′), Lewandowski (87′)


Forrás: Eredmények.com


Nagy várakozás, a fiatal Alphonso Davies érkezése, sok pletyka, egy világbajnok nyári igazolás, egy dohai edzőtábor, valamint a lőtt gól nélkül zárt, de ennek ellenére megnyert Telekom-kupa előzte meg a Hoffenheim elleni évindítót.

Kovac a padra nevezte Jamest, aki beállt végül bő tíz percre, Davies pedig még nem léphetett pályára az edző rendelkezése szerint. Meglepetésre Javi Martínez egy nem túl eredményes felkészülés után kezdett a védők előtt. Két franciánk, Corentin Tolisso és Franck Ribéry mellett Arjen Robben sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

| A mérkőzés összegzése:

Az első játékrészt a hazaiak kezdték jobban, akik a vb-ezüstérmes Kramaric révén egy veszélyes fejesig jutottak, de Neuer könnyedén hárított. A kemény ütközésekkel tarkított első perceket követően Lewandowski került először lövőhelyzetbe. A jó iram megmaradt ezután is: olyannyira, hogy egy pontos felívelés után Lewa sarokkal vette le a labdát Müllernek, a német pedig a földön fekve kotorta centikkel Baumann portája mellé a játékszert. Ha bemegy, az a legtipikusabb Müller-gól lett volna – ez biztos.


Nem pókfoci. Müller. – Forrás: Bundesliga/Twitter


A 27. percben egy szöglet utáni óriási kavarodásban ismét lengyel klasszisunk került ziccerbe: Lewandowski a kapunak háttal húzta maga után a labdát, amelybe több hazai védő is próbált belenyúlni, de végül Baumann avatkozott be ellentmondást nem tűrően a gólvonal előtt. A 35. percben már nem tudott segíteni a német kapus: Goretzka egy Lewandowski-fejes utáni kipattanót értékesített, amellyel meg is szereztük a vezetést.



A kezdőrúgást követően Martínez a került a földre egy csúnya belépő miatt, de az orvosi stáb segítsége után szerencsésen folytatni tudta. Még a félidő vége előtt azért berámoltunk egyet: Hummels egy balról érkező beadás után vágta ki a labdát a kapu elől, majd az azt követő szögletet követő kontra végén Goretzka már a második találatát szerezte.



A második negyvenöt perc oda-vissza szaladgálásokkal kezdődött a középpálya felborulása miatt, Coman és Goretzka is nagy lövésekkel veszélyeztettek, de a másik oldalon Neuernak is lábbal kellett védenie.

A távoli próbálkozások sem maradtak el ezen az izgalmas találkozón. Egy ellentámadás után, az 59. percben Nico Schulz is így veszélyeztetett, bombája Neuer kapujának jobb oldalában kötött ki – szépített a Hoffenheim.



A küzdős összecsapás sárgákat is hozott, tíz perc alatt három lapot is kiosztott a bíró, Tobias Welz. Ebből egyet Kimmich kapott, a másik kettőt hoffenheimi játékosok. Lassabb lett az iram, a hetvenedik perc után Kovac bevetette cseréit is (Gnabry, James Rodriguez, Boateng).

Beállt Szalai Ádám is a hazaiaknál, gólt azonban most nem szerzett. Neuer még egyszer védett egy nagyot, majd Lewandowski a 87. percben döntötte el a három pont sorsát.



A hármas sípszóig maradt a kétgólos vezetés, amely tehát végeredménynek bizonyult.

A mérkőzés legjobbjai a 10. gólját szerző Lewandowski, a duplázó Goretzka, valamint a védelem szélén Alaba és Kimmich voltak. Nem játszott rosszul Süle és Müller sem – utóbbi megérdemelt volna egy gólt. Jelenleg három pont a lemaradásunk a Dortmunddal szemben a Bundesligában, de ők csak holnap játszanak, méghozzá a Leipzig ellen. Ha Gulácsiék nyernének, az a három egységnyi különbség megtartását jelentené. Legközelebb a Stuttgartot fogadjuk 27-én, a bajnokságban.


| Statisztikák:

Forrás: Eredmények.com

Izgalmas meccs, szép találatok | Összefoglaló: TSG 1-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top