Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: Addig játszom, amíg örömet okoz

A Bayern kapusa a csapat dohai edzőtáborában nyilatkozott a Bundesliga-címért zajló versenyről, a jövőjéről és csapat új szerepköréről is beszélt.


Neuer a gárda helyzetéről beszélt először, azaz hogy a Bayern jelenleg a második helyen áll a ligában, hat ponttal lemaradva a Dortmund mögött: „A múltat már nem tudjuk megváltoztatni. Ez nem fordulhat elő velünk még egyszer. Mi is tudjuk, hogy a Dortmund sem játszott mindig jól. Náluk sem volt minden tökéletes, a szezon elején még a szerencse is velük volt.” 

Decemberben az összes Bundesliga-meccsét kivétel nélkül nyerte meg a Bayern, ami bizakodásra adhat okot. „Bármi megtörténhet.” -nyilatkozta Neuer. – „Mi feltétlenül bajnokok akarunk lenni!” – erősítette meg a német válogatott hálóőr, aki arról is beszélt, hogy el tudná-e képzelni karrierjének a végét a Bayernben: „Természetesen el tudom képzelni, de most még nem akarom azt mondani, hogy én mindenképp itt akarom befejezni a karrieremet. Mindenki tudja, hogy a dolgok nagyon gyorsan változnak. Igazán boldognak érzem most magam a Bayernnél, de sok van még hátra.”

Hogy mennyi is? Addig akarok játszani, amíg örömet okoz és szükségem van rám. De ha a testem valamikor azt mondja, hogy nincs tovább és már nem tudom hozni a teljesítményemet, hallgatnom kell rá. Most nem tudom kijelenteni azt, hogy tovább akarok játszani, mint Gigi. De ez nem is szerepel a céljaim között.”

A Bundesligában betöltött új szerepről az alábbit nyilatkozta: „Éhesek vagyunk és új szerepünk van a Bundesligában. Mi vagyunk a vadászok. Ezt az érzést nem ismerjük, de minden lehetőségünk fennáll. A hat pont nem olyan sok.”

via Sport1

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top