Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus: Ha valaki BL-t akar nyerni, fizetnie kell

Lothar Matthäus, a klub korábbi legendája saját rovatában írt  a Bayern átigazolási lehetőségeiről, illetve arról, hogy ő mit gondol a közelgő Liverpool elleni Bajnokok Ligája csúcsrangadóról.


Az egykori klasszis szerint Hernandez egy hatalmas segítség lenne a münchenieknek : „Ő világbajnok, az Atlético Madridban játszik, és egy abszolút klasszis játékos” . A francia védő kivásárlási ára 80 millió euró, melyet Matthäus szerint egy csapatnak ki kell fizetnie, ha valóban Bajnokok Ligáját akar nyerni;  „Ha szeretnék egy olyan játékost, aki valószínűleg segítene nekünk megnyerni a Bajnokok Ligáját, akkor ezek olyan árak, amelyeket ki kell fizetni.”

Ha megszereznénk a francia védőt, konkurenciája lenne a Mats Hummels, Jerome Boateng védőpárosnak. „A konkurencia fontos, és ezzel Hummels és Boateng is tisztában van. Ők ketten meglehetősen sérülékenyek, Hernandez pedig ép és fiatal.  Ezenkívül ő balbekként is tud játszani, ami pedig Alaba posztja. Ez egy teljesen észszerű csere lenne erre a nyárra.”nyilatkozta Matthäus.

A 150-szeres válogatott játékos szerint Timo Werner továbbra is egy lehetőség a csapat számára. „Ezt a vezetőségből még senki sem erősítette meg, de az, hogy a csapatnak foglalkoznia kell ezzel a játékossal, az nyilvánvaló. Elől szinte minden poszton bevethető, fiatal, válogatott, és egy éven belül lejár a szerződése a RB Leipzignél. Szinte biztos, hogy a Bayern München átigazolási listájának a tetején van.”

A Bajnokok Ligájában az angol bajnokság jelenlegi listavezetőjével játsszuk a nyolcaddöntőt. „A szezon előtt a Liverpoolra tippeltem, most pedig épp ellenük játszik az FC Bayern. Számomra továbbra is a Liverpool az esélyes, még úgy is, hogy a Bayern egyre erősödik. Ha tovább akarnak jutni, akkor még erősebbnek kell lenniük, viszont ebben a pillanatban számomra a Liverpool a továbbjutás favoritja.” A nyolcaddöntő első felvonását február 19-én rendezik Angliában.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top