Egyéb

Lewandowski és Cyprian sztorija

Lengyel klasszisunk két esztendővel ezelőtt mentette meg a beteg kisfiú életét.

Related image


2 évvel ezelőtt egy lengyel fiatal szülei adományvonalat nyitottak gyermekük, Cyprian életmentő műtétének finanszírozásához. 400 ezer zloty (~92 ezer euró) volt a beavatkozás ára, amelynek hosszú idő után, de összegyűlt a háromnegyed része. Ekkor egy névtelen donor kifizette a maradék százezer zloty-t.

Az anonim hős Robert Lewandowski volt, aki e mellé csak annyit kért, hogy meglátogathassa a kis Cypriant az epilepsziája miatt szükségessé vált műtét előtt és után is. 2016. november 30-án sikeresen végrehajtották a beavatkozást, majd egy hétre rá Lewandowski góljával nyert a Bayern München az Atletico Madrid ellen az Allianz Arenában. Az ott viselt mezét, egy aláírt labdát és játékokat vitt később Cypriannak, aki a következő hónapok terápiái után szép lassan felépült. A fenti képen látható felső a már egészséges kisfiú falán lehet valahol.

Lewa emberségét mutatja, hogy egy szenvedő családon tudott segíteni nem csak anyagilag, de Cyprian egyik álmának valóra váltásával is. Mindezt névtelenül.

via WPSportoweFakty

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top