Német Kupa

Kínkeserves győzelem a negyedosztályú kiscsapat ellen | SVD 0-1 FCB

Pedig a Kovac szerinti legerősebb kezdő állt fel a kupameccsre.

Csapatunk a szuperkupás gálázás után újabb tétmeccset játszott. Most a Német labdarúgókupa porondján kellett helyt állni, mindezt pedig a negyedosztályú SV Drochtersen/Assel vendégeként.


| Felállások:

SVD: Siefkes – Klee (Stöhr, 86′), Rogowski, Behrman – Nagel, Mau, Zöpfgen (Winkelmann, 78′), Elfers – Andrijanic – Neumann (Fiks, 94′), Gooßen

FCB: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels (Goretzka, 52′), Rafinha – Martinez – Robben (Coman, 52′), Müller (Tolisso, 85′), Thiago, Ribery – Lewandowski

Gólok: Lewandowski (82′)


| A mérkőzés összegzése:

Az favorit egyértelműen a rekordbajnok volt, az ellenfél esetleg egy 24 éve előforduló csodában reménykedhetett: akkor egy ugyanúgy negyedosztályú csapat verte ki Trapattoni Bayernjét a kupából.

A hazaiak az első félidőben elég bátran játszottak, lövésig jutottak, a labdát többször egyérintőzve hozták ki és a bal oldalunkon Ribéryt be is kötőzte a Drochtersen/Assel jobbhátvédje. Támadásainkat legtöbbször a végletekig húztuk és eredménytelenül fejeztük be. Lewandowskinak momentuma sem volt. A 33. percben ráadásul az Assel jutott el hatalmas ziccerig és Manuel Neuernek kellett védeni a szemből érkező lapos lövést. Az első sárgát pedig Arjen Robben kapta a 41. percben. A félidő gól nélkül ért véget.


Boateng látszólag hasznosan tört előre a tizenhatosig, de valójában semmi érdemi munkát nem csinált.


A második játékrész elején nagyobb fokozatra kapcsolt a Bayern, Thiago pedig óriási bombával rengette meg a felsőlécet. A spanyol középpályás jó 25-ről durrantotta rá és csak kevesen múlott, hogy beakad. Ezt követően a meccsre kilátogató Bayern tábor pénztárgép-szalagokat és strandlabdákat dobált be a pályára, percekig állt a játék, Sandro Wagner pedig személyesen ment oda lecsillapítani az ultrák kedélyeit.

Azonban ezután se nagyon változott a játék, a nagy arányú labdabirtoklási fölény ellenére nem sikerült veszélyeztetnünk. Boateng pedig kétszer akkora gyertyát rúgott a hazaiak előrevágott labdájából, hogy Neuer is inkább visszahátrált az ötösre. A 79. percben a sok eredménytelen támadás után Thomas Müller végre betalált, de közeli lövése előtt a lesen tartózkodó Ribéry zavarta a kapust, így nem adták meg a találatot.

Aztán két perccel később egy Ribéry-elhúzás után Lewandowski lőtte be Goretzka által megküldött labdát. Ezt már megadta a bíró, nagy nehezen a 82. percben végre 0-1!



Ezután már nem született több gól. Ezt a mérkőzést elég gyorsan el kell felejteni és a lehető legjobban felkészülni a szezonkezdésre, hiszen a Bundesliga-nyitányon azzal a Hoffenheimmel nézünk szembe, akik a mai nap a B-csapatukkal verték meg 6-1-re idegenben a másodosztályú Kaiserslautern együttesét.


| Statisztikák:

Forrás: eredmenyek.com


| Bő videóösszefoglaló:

Hamarosan…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top