Egyéb

Jupp Heynckes lett az év edzője

Marozsán Dzsenifert választották az év hölgy játékosának.


A Kicker 495 sportújságíró szavazatai alapján idén is megválasztotta az év, a 2017/18-as szezon legjeit. Lássuk is:

Szorosan ugyan, de Jupp Heynckes lett az év edzője. A Bayernt új alapokra fektető Mester 91 szavazatot, kettővel többet gyűjtött be mint Domenico Tedesco, a Schalke kapitánya. A harmadik helyen jelenlegi vezetőnk, Niko Kovac végzett 77 egységgel.

Jupp Heynckes: „Ennek nagyon örülök! A legnagyobb gratulációm viszont azoknak, akik nem mellettem döntöttek, mert a Bundesligában sok jó fiatal edző dolgozik, akik ugyanúgy megérdemelték volna ezt a kitüntetést – természetesen Christian Streich is Freiburgban.

Jupp Heynckes 2013-ban már visszavonult, de 2017 szeptemberében elfogadta a Bayern segélyhívását. Fél év alatt gyökerestül változtatta meg a Bayern München csapatát mind a pályán, mind azon kívül.



A legjobb kapusnak Sven Ulreich, a legjobb közwéppályásnak James Rodriguez bizonyult.

Az év játékosa egykori középpályásunk, a négyszeres BL-győztes Toni Kroos lett, aki 185 szavazatával jócskán megelőzte Nils Petersent és Naldot (39-38). Tavaly Philipp Lahmot nevezték meg az év legjobbjának.

Az év hölgy játékosa kategóriában a magyar származású, Lyonnal BL-győztes Marozsán Dzsenifer nyerte meg a választást.   Dzseninél sajnos sajnos pár hete tüdőembóliát diagnosztizáltak, de elmondása szerint a sokk után már sokkal jobban érzi magát. Jelenleg lyoni otthonában él, de folyamatos gyógyszeres kezelésben részesül. A budapesti születésű 26 éves támadóközéppályás nem sieti el a visszatérést, érthető módon elsősorban az egészségére fókuszál. Minden jót kívánunk neki!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top