Egyéb

Előzetes: Jön a Manchester United elleni presztízsmeccs

Mourinho csapata ellen debütál hazai közönség előtt Niko Kovac.


A felkészülés végső fázisában nem kisebb, mint a Manchester United elleni presztízsrangadóval debütál új színeiben az Allianz Arena – nem is kell több ok, hogy mindkét csapat komolyan vegye ezt a tétnélküli tesztmeccset. MUrinho nyilván borsot akar törni Münchenben a Bayern orra alá, Kovac csapata pedig szívesen kedveskedne győzelemmel hű közönsége előtt. Érdekes lesz látni, hogy az új szisztémában dolgozó bajorok miképp boldoguknak az összeszokottabb Vörös Ördögök ellen, akik főpróbaképp is tekinthetnek erre a találkozóra: Pénteken a Leicester ellen kezdik a PL-küzdelmeket. A Bayern számára is jövő vasárnap kerül megrendezésre az első (fél)hivatalos mérkőzés, a Frankfurt elleni Szuperkupa döntő.

Válogatott játékosaink másfél hete álltak edzésbe, de csak egy hete dolgoznak Niko Kovaccsal – kérdés, közülük bekerülhet-e valaki a kezdőbe. Csereként biztosan szóhoz juthat pár játékos, Gnabry és Goretzka például először léphet pályára új csapatában az Allianzban. Nem lesz ott a Barcába szerződő Vidal és a VB-szünetét töltő Tolisso, de Renato Sanches játéka is kérdéses lesz – a portugál nem edzhetett teljes erőbedobással a csapattal. Az amatőrök számára ma bajnoki forduló lesz, így a fiatalok közül csak páran kerülhetnek be az esti keretbe. A túloldalon Antonio Valencia, Nemanja Matic, és a Bayernnel is szóba hozott új igazolás, Diogo Dalot sem lép pályára, illetve Smallig játéka kérdőjeles.


A Manchester United utazó kerete:

De Gea, Grant, Darmian, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Lindelof, Bailly, Jones, Smalling, Mitchell, Shaw, Fred, Herrera, Pereira, McTominay, Garner, Mata, Rashford, Sanchez, Chong, Greenwood


A tesztmeccset szombat este 20:15-től a német RTL sugározza. Streamekkel a meccs előtt facebookon, a kezdőkkel együtt jelentkezünk. Kezdőcsapatokat ezúttal nem merünk jósolni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top