Hoeness: Offline vagyok, engem nem ér el a szarvihar

Uli Hoeness bölcsességei a BILD hasábjain jelentek meg.


A társadalmi elkötelezettségéről: Nem szívesen beszélek róla. A mi országunkban kevesebben vannak a jobban cselekvők, mint a jobban tudók. Én a jobban cselekvők táborába tartozom.

A válogatott korai kieséséről: Ha a válogatott játékosaink kevesebbet videójátékoztak volna, jobban aludtak volna este, nem pedig a meccs közben.

Diszkrécióról és hűségről: Ha a vezetőségünkből vagy a felügyelőbizottságunból valaki kiadna valami információt, az nagy ívbe ki lenne penderítve innen. Szeretném ezt a politikában is látni.

A Bayernről: Régóta nem játszottunk olyan jól, mint az elmúlt tíz évben. Mértéktelen dolognak tartom azt, ami Németországban történik: Ha az ember 20 ponttal bajnok lesz és szerencsétlenül esik ki a Bajnokok Ligája elődöntőjéből, már rossz szezonról beszélnek. Mi már nem más klubok, hanem az egész ország ellen játszunk. Ha a jövőben pár klub már nem fog létezni, mert az állam lehúzta a pénzt, a Bayern továbbra is létezni fog.

Az új edzőről: Niko Kovacunk nagyon jól dolgozik. És egy egy nagyon szép dolog.

A média használatáról: Nem vagyok online. Egész életemben nem küldtem SMS-t. Engem nem ér el a szarvihar. Én csak telefonálok a mobilomon. Kívülről ismerem azokat a számokat, amikre szükségem van. Nagyszerű dolognak tartom, hogy a francia iskolákban betiltották a telefonokat. Micsoda őrületet hoztak ezek az okostelefonok – ha az emberek egymással beszélnének, szebb lenne a világ!
A régi idők változásairól: Amikor korábban az egész csapattal támadtuk be az Oktoberfestet, az senkit sem érdekelt. Képzeljék ezt el ma. Ha egyik sátorból a másikba mennék, 500 szelfit kellene csinálnom. Ha egyszer nemet mondanék, azt mondanák: “Micsoda egy arrogáns seggfej”.

Az átigazolásokról: Ha egy bizonyos pozícióban problémákat észlelünk, mi is ki fogunk adni 50-60 vagy 80 milliókat. De ez kivételes alkalom lesz. Egy biztos: Amíg mi vagyunk az élen, kizárhatom az olyan őrültségeket, mint egy 200 milliós transzfer.

Az eSportról: Teljes őrület lenne, ha az állam egy eurót is kiadna ezért. A fiatal srácoknak az edzőpályán kell sportolniuk. A Bayernnél is vannak erre vonatkozólag törekvések, de én ellene vagyok – szinte egyedül. Nagy probléma vár ránk. Semmiképp sem lehet olimpiai sportág.

A Bayernről mint tartományról és a klubról: Bajorország és az FC Bayern príma szimbiózisban van egymással. Bajorország és München, ez egy minőségi ismertetőjel. Bajorországra az egész köztársaság büszke lehet, jobban mint amennyire azok.

A bajor biztonságról: Bajorországban a biztonság egyedülálló. Ha az ember itt nyugodtan akar sétálgatni, megteheti. Más országokban ez már lehetetlen. Bajorország egy példakép lehet. Oda kell figyelnünk, hogy ez továbbra is így maradjon.