Interjúk és nyilatkozatok

Hoeness: Offline vagyok, engem nem ér el a szarvihar

Uli Hoeness bölcsességei a BILD hasábjain jelentek meg.


A társadalmi elkötelezettségéről: Nem szívesen beszélek róla. A mi országunkban kevesebben vannak a jobban cselekvők, mint a jobban tudók. Én a jobban cselekvők táborába tartozom.

A válogatott korai kieséséről: Ha a válogatott játékosaink kevesebbet videójátékoztak volna, jobban aludtak volna este, nem pedig a meccs közben.

Diszkrécióról és hűségről: Ha a vezetőségünkből vagy a felügyelőbizottságunból valaki kiadna valami információt, az nagy ívbe ki lenne penderítve innen. Szeretném ezt a politikában is látni.

A Bayernről: Régóta nem játszottunk olyan jól, mint az elmúlt tíz évben. Mértéktelen dolognak tartom azt, ami Németországban történik: Ha az ember 20 ponttal bajnok lesz és szerencsétlenül esik ki a Bajnokok Ligája elődöntőjéből, már rossz szezonról beszélnek. Mi már nem más klubok, hanem az egész ország ellen játszunk. Ha a jövőben pár klub már nem fog létezni, mert az állam lehúzta a pénzt, a Bayern továbbra is létezni fog.

Az új edzőről: Niko Kovacunk nagyon jól dolgozik. És egy egy nagyon szép dolog.

A média használatáról: Nem vagyok online. Egész életemben nem küldtem SMS-t. Engem nem ér el a szarvihar. Én csak telefonálok a mobilomon. Kívülről ismerem azokat a számokat, amikre szükségem van. Nagyszerű dolognak tartom, hogy a francia iskolákban betiltották a telefonokat. Micsoda őrületet hoztak ezek az okostelefonok – ha az emberek egymással beszélnének, szebb lenne a világ!




A régi idők változásairól: Amikor korábban az egész csapattal támadtuk be az Oktoberfestet, az senkit sem érdekelt. Képzeljék ezt el ma. Ha egyik sátorból a másikba mennék, 500 szelfit kellene csinálnom. Ha egyszer nemet mondanék, azt mondanák: „Micsoda egy arrogáns seggfej”.

Az átigazolásokról: Ha egy bizonyos pozícióban problémákat észlelünk, mi is ki fogunk adni 50-60 vagy 80 milliókat. De ez kivételes alkalom lesz. Egy biztos: Amíg mi vagyunk az élen, kizárhatom az olyan őrültségeket, mint egy 200 milliós transzfer.

Az eSportról: Teljes őrület lenne, ha az állam egy eurót is kiadna ezért. A fiatal srácoknak az edzőpályán kell sportolniuk. A Bayernnél is vannak erre vonatkozólag törekvések, de én ellene vagyok – szinte egyedül. Nagy probléma vár ránk. Semmiképp sem lehet olimpiai sportág.

A Bayernről mint tartományról és a klubról: Bajorország és az FC Bayern príma szimbiózisban van egymással. Bajorország és München, ez egy minőségi ismertetőjel. Bajorországra az egész köztársaság büszke lehet, jobban mint amennyire azok.

A bajor biztonságról: Bajorországban a biztonság egyedülálló. Ha az ember itt nyugodtan akar sétálgatni, megteheti. Más országokban ez már lehetetlen. Bajorország egy példakép lehet. Oda kell figyelnünk, hogy ez továbbra is így maradjon.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top