Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Most kezdünk ismerkedni Kovaccsal

A német támadó beszélt az első Säbener-i hétről, valamint szóba került a világbajnokság is.

A Bayern München ikonja a balszerencsés vébéről, a felkészülésről, valamint az eddigi és a későbbi munkáról is beszélt, emellett pedig Niko Kovac-ot is szóba hozta.


FCBayern.TV: Egy hete már a Säbeneren edzel, most pedig már meg is tudunk interjúvolni. Köszönjük, hogy csatlakozol hozzánk. Mesélj erről az egy hétről, valamint, hogy milyen volt a nyaralás!

Thomas Müller: Először is, nagyon jó újra látni a fiúkat, még akkor is, ha páran még hiányoznak az edzésekről. A nagy része a keretnek hétfőn jött haza az Államokból, éppen hogy csak találkoztunk itt az edzőközpontban. A tegnapi szünnap volt, ez fontos most a lábainknak egy heti Kovac-féle kemény edzést követően. Szerencsére Peter Hermann még velünk van, ennek persze többen nagyon örülünk. Ő vezényelte az edzéseket az itthon maradtaknak, tehát a válogatott játékosoknak – szórakoztató volt. Labdát pedig csak ritkán látunk, ez is mutatja, hogy elég intenzív edzéseket végzünk.

Már hetek teltek el a vébé óta, sikerült megemészteni a történteket?

Miután kiestünk, sokat törtem magam ezen. Elemeztem, hogy pontosan mik voltak az igazi okai az egésznek. Nehéz persze dűlőre jutni ezekkel a történtekkel, főleg így, ahogyan mi estünk ki, ezzel a kudarccal. Nem számítottunk erre, más terveink voltak. Elég könnyű meghúzni a vonalat a siker és a balsiker között: jelen esetben, ha Dél-Korea ellen kihasználjuk a helyzeteinket, továbbjutunk, azután meg ki tudja mi történt volna. De el kell ismernünk és őszintének kell lennünk: utolsók lettünk a csoportban. Nehéz megemészteni, a hazaérkezés utáni napok sem tartoznak életem legszebbjei közé. Ha a jó oldalát nézzük, ott van a motiváció a fiataloknak itt a Bayernben és a válogatottban. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk jobbra is.

A világbajnoki kudarc megváltoztatta a hozzáállásod a felkészüléshez? Hatott a motivációdra?

Ezt nem lehet pontosra tudni. Nem lehet megmondani egy ilyen után, hogy most a motivációm erősebb mint a múltban. De természetesen más, mint amilyen akkor lett volna, ha megnyerjük a vb-t. (Eközben Renato Sanches jött szembe Müllerrel, aki gyorsan lepacsizott az interjúalannyal, majd továbbment.)



Szóval, ha sikerül megnyerni a tornát, akkor nyugodtabban jövünk haza. Talán még a sprintek közben meg is kérdezném magamtól: ez tényleg ennyire szükséges? Meglátjuk, mit hoz ez a helyzet, mert biztosra mondom neked, hogy nagyon keményen edzünk most is. Nekünk volt a leghosszabb felkészülési táborunk a kupa előtt. Ez is mutatja, hogy a foci kiszámíthatatlan.

Említetted Peter Hermannt, hogy szeretsz vele dolgozni. De most itt van az új edzőtök, Niko Kovac. Mik a tapasztalataid vele kapcsolatban és hogy látod az előttünk álló szezont?

Nekünk, akik nem voltunk az USA-ban, ez az időszak most az ismerkedésről fog szólni. Fontos dolgokat kell megbeszélnünk vele, megosztani a gondolatainkat. Ő elmondja majd, mit vár el tőlünk, hogy fogunk játszani, milyen rendszerben. Ennek van most az ideje. Biztosan megtaláljuk majd a közös témát, végül is ők is labdarúgók voltak. Mindenki azt akarja, hogy a Bayern sikeres legyen – ez tuti, szóval ezért vagyok bizakodó velük kapcsolatban.

Tegernsee a következő állomásotok. Nagyszerű hely, neked pedig ismerős is a környék. Többként fogsz rá tekinteni, mint csak egy szállásra vagy egy táborra?

Igen-igen, az a placc gyönyörű, elég jól ismerem. Közel laktunk hozzá, de nem hiszem, hogy az edzéseken kívül lesz időnk megnézni a látnivalókat. Nem csónakázni, meg halat fogni megyünk oda. Szuper, hogy újra Bajorország szép helyein készülünk az idényre, de minden bizonnyal nehéz napok lesznek. Főleg, ha láttad a hőmérséklet-előrejelzéseket a következő időszakra. Meleg helyzet lesz… (Nevetnek.)

Köszönjük, Thomas Müller, sok sikert a felkészüléshez!


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top